Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Woodlander Farouche slutter i sporten

Woodlander Farouche, der spektakulært vandt UVM for 5- og 6 års dressurheste, blev spået en fantastisk karriere i sporten og betragtet som britisk dressurs kronjuvel, kommer næppe tilbage til sporten. Michael Eilberg afslører, at ejerkredsen, har besluttet at lade hoppen indgå i deres avlsprogram, efter mange forgæves forsøg på at få hende tilbage i sporten

 

Michael Eilberg løfter sløret

Micahel Eilberg løfter, i et interview til det britiske Horse & Hound, sløret for omstændighederne omkredsende den nu 12-årige Woodlander Farouche (Fürst Heinrich / Dimaggio). Hoppen der er britisk avlet hanoveraner, var genstand for stor opmærksomhed, da den ædle og udtryksfulde hoppe imponerede ved at vinde både UVM guld som 5- og 6-års.

 

Britisk dressurs kronjuvel

Woodlander Farouche blev betragtet som britisk dressurs kronjuvel og spået en stor fremtid i sporten, men en skade i 2016 satte en stopper for konkurrencerne, og de efterfølgende gentagne forsøg på at få den smukke og velgående hoppe tilbage i sporten, har heller ikke givet de ønskede resultater. Skaden har nu sat en foreløbig stopper for karrieren, der kan gå hen og blive definitiv.

 

"Vi vil stoppe med at forsøge at bringe hende tilbage i sporten, og i stedet fokusere på at lave embryo overførsler på hende. Vi har investeret meget tid og mange penge i vores ungheste, og vi ønsker nu at hun bliver en del af vores avlsprogram" udtaler Michael Eilberg til pressen.

Woodlander Farouche er avlet af britiske Lynne Crowden og ejes af familien Eilbergs og John og Ali Walton.

 

 

 

Skade tillader kun let arbejde

Tilbage i 2016 var hoppen tæt på at være Grand Prix-klar, men umiddelbart efter to spektakulære sejre i lille tur i Aachen blev hun skadet med en alvorlig kodeleds forstuvning. Hoppen fik alle chancer og hensyn for at komme tilbage i arbejde igen efter skaden, men den har betydet, at hun nu kun tåler let arbejde:

"Hun fik masser af hvile og blev passet og plejet tilbage til et sundt helbred, men problemet er at hun ser ud til ikke at kunne tåle hårdt arbejde på benet nu. Hvis hun alene holdes til let arbejde, er hun OK, men det øjeblik vi trapper belastningen et skridt op, så får hun ondt igen"

 

Kommer næppe tilbage til sporten

Woodlander Farouche har derfor ikke udsigt til at komme tilbage til de seriøse konkurrencebaner i hvert tilfælde indenfor en overskuelig fremtid. Derfor har ejerkredsen nu besluttet at lade Woodlander Farouche koncentrere sig om avlen.

 

Vil indgå i avlsprogram

Hoppen er allerede mor til to embryo transfer (ET) føl inden hendes sportslige karriere tog fart, Walk On The Wild Side og den kårede hingst Wild Child. Et føl fra sidste år og et på vej i år er tillige resultatet af embryo overførsel.

 

Hvorvidt Farouche på et tidspunkt bliver klar til at genoptage sin sportslige karriere er Michael Eilberg umiddelbart meget skeptisk overfor. Hoppen er allerede 10 år gammel, så løbet er nok kørt hvad angår en top international karriere, når der nu skal passes særligt på hoppen. Det er så forhåbningen at Farouches forventede afkom vil gøre hende ære på konkurrencebanerne i fremtiden.

 

Kilde: Horse & Hound

 

Billede

 

Woodlander Farouche, der spektakulært vandt UVM for 5- og 6 års dressurheste, blev spået en fantastisk karriere i sporten og betragtet som britisk dressurs kronjuvel, kommer næppe tilbage til sporten. Michael Eilberg afslører, at ejerkredsen, har besluttet at lade hende indgå i deres avlsprogram, efter mange forgæves forsøg på at få hende tilbage i sporten. Her Michael Eilberg på hoppen (Arkivfoto)


Tilføjet d. 27-04-2018 kl. 22:13 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider