Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Beezie Madden vandt World Cup finalen

Søndag aften var der tale om et spændende opgør, hvor det blev Beezie Madden der for anden gang kunne tage imod World Cup trofæet. Men derfra var der lavet om på resultatlisten.

Den afgørende finale gik over to runder. Første runde var en teknisk svær bane, hvor det skulle vise sig at komme igennem uden tidsfejl skulle blive et problem.
Det blev trekombinationen, der gav flest bomme for de deltagende ekvipager. På vej ned til trekombinationen, havde banedesigneren sørget for valgfrihed for rytterne mellem 6 eller 7 galopspring - de 6 galopspring var ofte skyld i at det midterste element faldt, hvor de 7 galopspring var skyld i at bagkanten på indspringet faldt. Dog skulle det vise sig, at de tre der lå i toppen inden finalen, også alle tre red fejlfrit. Det betød at der ikke var lavet op på podiepladserne på vej ind i den afgørende runde.

I anden runde er det kun de 20 bedste ryttere til start efter de foregående dages runder. Banedesigneren havde sørget for endnu en svær bane, som trak tænder ud hos flere af ekvipagerne. Men da mange ryttere havde fået fejl i første runde, var der langt ned til de resterende ryttere for de foreløbige tre bedste ryttere.

Amerikanske Devin Ryan på Eddie Blue lå til bronze inden han kom ind på banen. Devin har aldrig redet et mesterskab af denne kaliber før, så næsten overraskende holdt han nerverne i ro og red fejlfrit - hvilket betød minimum bronzen var hjemme!

Spørgsmålet var som om forløbige nr. to Henrik von Eckermann kunne gøre det samme. Der var ikke plads til fejl, hvis han ville hive sølvmedaljen hjem. Men den drøm brast allerede på spring nr. to, da bommen faldt. Men det var eneste fejl undervejs, og det betød at han var sikker på minimum bronzemedaljen mens Devin Ryan var rykket op på sølvmedaljen.

Spændningen blev på ingen måde mindre da Beezie kom på banen. Hun kunnet tåle en bom og en tidsfejl, og stadig beholde World Cup troføet. Da Beezie rev det midterste element i trekombinationen, gik der et gisp igennem publikum - kunne hun holde nerverne i ro og ride fejlfrit med maks en tidsfejl resten af vejen? Det kunne hun.

Det betød at efter 3 fantastiske dage til World Cup finalen i Paris, kunne Beezie Madden for anden gang i sit liv - og som den ældste nogensinde i en alder af 55 år - holde World Cup trofæet, mens Devin Ryan blev nr. to og Henrik von Eckermann nr. tre.


Tilføjet d. 16-04-2018 kl. 22:33 af i kategorien Ridesport.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider