Beezie Madden vinder første runde til WC finalen

Her til aften var der gang i en spændende World Cup finale i Paris. Det blev Beezie Madden der indtog den foreløbige førsteplads i årets finale, efterfulgt af Daniel Deusser og Devin Ryan.

Dagens bane var bygget godt til formålet - den var svær, og især hvis man ville ride stærkt. Men hvis man ville ligge i toppen af klassen - og dermed have den størst mulige chance for at være med i toppen på søndag - så var man nødt til at ride stærkt og fejlfrit. Der blev redet efter metode C, hvilket gav 4 strafsekunder pr. nedrivning.

Det lykkedes i alt 8 ryttere at ride fejlfrit og det var altså Beezie Madden - med det mere borgerlige navn Elizabeth Madden - der med Breitling LS var den hurtigste, da hun kom i mål med tiden 61,89 sekunder. Cornet d'Amour med Daniel Deusser i sadlen blev nr. 2, da de krydsede målstregen i tiden 62.61 sekunder. Devin Ryan blev nr. tre med Eddie Blue, efter de kom i mål med tiden 62.84 sekunder.

Marchus Ehning er en af de levende legender indenfor springsporten, og er den ene af i alt tre personer, hvor det er lykkedes at vinde World Cup finalen 3 gange. Han fik placeret sig som nr. 4 i dagens runde, og ligger indtil videre godt til mod at vinde en evt. fjerde finale.

Femtepladsen gikt il Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou. De to var den absolutte hurtigste ekvipage på banen, men med et enkelt nedslag undervejs kom der 4 sekunder ekstra på tiden, og de sluttee altså på 64.33 sekunder.

Fredag kl. 20.30 er der anden runde. Det efterfølges af en hviledag lørdag, inden de to afgørende runder i dette års World Cup finale finder sted.