Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nyfødt føl skambidt ihjel

En særdeles ulykkelig og trist episode er hændt for Jill Hansen fra Hinnerup. I mandags mistede hun et nyfødt føl, og det tyder på at en aggressiv hund står bag. Efterfølgende måtte hoppen også aflives.

I mandags mødte der Jill Hansen synet af sit nyfødte føl, der lå dræbt. Føllet havde fået brækket nakken og delvist spist. Det samme var både mulen og underkæben samt ører og hale også var bidt af.

Jill Hansen udtaler til TV2Østjylland: "Dyrlægen tror, at det er en hund. En ræv eller ulv havde først lammet føllet, for så at tage bløddelene og bugen. Det er ikke tilfældet her" og fortsætter: "Det er forfærdeligt, det skulle have løbet rundt her nu og drukket mælk".

Tæt på gården er der en natursti, som ofte bliver brugt af hundeluftere, og Jill udtaler at ikke alle er gode til at holde hunden i snor. For Jill's vedkommende håber hun selvfølgelig på, at alle fremover vil overholde reglen om at have snor på deres hund. Som det gælder ved langt de fleste hestefolde, kan hundene også her komme en tur under hegnet og dermed ind til hestene. Derfra skal der ikke meget til, før der er ravage på folden.

Hændelsen tog så hårdt på føllets mor, at hoppen ved at gå i chok. Jill udtaler til TV2Østjylland, at hoppen højst sandsynligt har forsvaret sit føl ovenpå en hård fødsel, og det har hun ikke kunne klare pga. hendes høje alder. Hoppen var ikke selv blevet angrebet, men hinderne var blevet næsten blå, i og med at hun var ved at gå i chok. Så der var ikke andre udveje end at aflive hoppen.

Det er muligt både at se et klip om hændelsen samt billeder af det skambidte føl her. Der skal advares om stødende billeder.

Kilde: TV2Østjylland


Tilføjet d. 12-04-2018 kl. 15:42 af i kategorien Avl.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider