Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Aprilsnar: Altinget overtager Heste-nettet!

Under overskriften 'Altinget overtager Heste-nettet' proklamerede den politiske netavis Altinget, den 1. april at have købt Heste-nettet, bl.a. som et våben til afsløringer og eksponering af politiske rævekager - men der var altså tale om en fed aprilsnar!

 

Falske nyheder den 1. april

Hvad der ellers er tradiotionen tro - også på Heste-nettets redaktion - fik redaktionen ikke lagt en aprilsnar nyhed op på nyhedssiden den 1. april i år. Men dette forhindrede så sandelig ikke Heste-nettet i at blive involveret i en medierelaterede aprilsnar. Faktisk blev Heste-nettet selve hovedpersonen i en særdels tyk en af slagsen.

 

Det politiske medie Altinget brugte nemlig Heste-nettet i sit aprilsnars indlæg for 5 dage side, under overskriften "Altinget overtager heste-Nettet" med følgende efterskrift: "Altinget overtager nichemediet Heste-nettet, som bliver den nye Altinget-portal Standtinget"

 

Men før vi omtaler selve aprilsnaren, bør vi måske for en god ordens skyld for læserne fastslå, hvad Altinget egentlig er.

 

 

Hvad er Altinget?

Altinget er en politisk forankret netavis. Som redaktionen selv beskriver mediet: er "Netavisen Altinget et uvildigt politisk nichemedium med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Altinget følger ved hjælp af kritisk, uvildig journalistik udvikling i det danske demokrati og politiske system."

 

Altinget producerer med andre ord nyheder, baggrund, analyser og portrætter, og bringer meningsmålinger, debatindlæg og klummer. Derudover udgiver Altinget over 20 niche-portaler med tilhørende nyhedsbreve, som man kan læse mod at betale årsabonnement. De fagpolitiske portaler henvender sig primært til professionelle læsere, og det er her Altingets aprilsnar med Heste-nettet kommer ind i billedet.

 

Altingets aprilsnar gik nemlig ud på at den politiske netavis havde erhvervet heste-nettet og tilføjet os som en ny portal i deres samlede nicheportal- portefølje.

 

Altinget opruster med overtagelsen af Heste-nettet

I nyheden på Altinget skriver redaktionen:

"Altinget opruster og overtager Heste-Nettet, der bliver den 23. portal hos Danmarks førende nichemedie" Og de fortsætter:

"Heste-Nettet.dk er p.t. landets fremmeste hestemedie, der nu skifter navn til Staldtinget.

Dermed bevæger Altinget sig for første gang ind på et ikke-politisk område, men hesten har dog alligevel altid haft en betydning i dansk politik:

"Hestene har haft en hov med i spillet, lige siden Christian 10. i 1920 markerede Genforeningen ved at ride på en hvid hest ind i Sønderjylland. Eller tænk bare på, hvordan Charlotte Dyremoses økonomiske politik fik en ny dimension, når den blev krydset med billeder af hendes racehest, Mr. Pogo Scotch," siger Altingets chefredaktør Jakob Nielsen."

 

Stor database kan afføde politiske afsløringer
I sin aprilsnar står Altinget endvidere på heste-nettets ry for at være det sted, hvor man kan få svar på næsten alt, med henvisning til de mange millioner debatindlæg og tråde om vidt forskellige emner, hvoraf mange rækker mere end 15 år tilbage i tiden - et omdømme som også Radio 24 /7 tidligere lavede en lang pop-cast om, for nogle år tilbage (se her og her)

 

Altinget anfører dog i deres artikel, at de som motivation for erhvervelsen af Heste-nettet vil bruge portalen til afsløringer og eksponering af politiske rævekager:

"Nok så vigtigt vil købet af Heste-Nettet inkludere den database, som websitet har været så kendt for også uden for hestekredse" og Altingets redaktion fortsætter:

 

"Det har været et almindeligt greb i journalistik, at man lod læserne tro, at de bedste historier blev skrevet med hjælp fra aktindsigter og fortrolige kilder i embedsværket, når det i virkeligheden stammer fra nogle tilfældige søgninger og hestefreaks," siger hesteredaktør Lotte Rytter.

Altingets kyndige researchere vil her i april måned gennemgå den nyindkøbte database for at finde et udvalg af hemmelige politiske dokumenter.

 

"I første omgang vil vores målrettede søgninger på Heste-Nettet formentlig kunne afsløre politiets forsvundne mails i Tibetsagen og kilden til læk af Helle Thornings skattepapirer," lover Altingets researchchef, Kresten Følgaard.

 

Få jer et godt grin!

Heste-nettets rigtige redaktion understreger, at der faktisk ER tale om en aprilsnar, og at heste-nettet hverken er solgt, eller på anden måde er blevet en del af Altingets Nicheportal-portefølje.

 

Vi vil også med glimt i øjet dementere, at der er planer om at udnytte Heste-Nettets debatforum til politiske afsløringer eller anden undergravende virksomhed - men om ikke andet, så få jer et godt grin - for underholdende det er det!

 

Læs hele artiklen - som vi understreger er en aprilsnar her

 

Billede

 


Tilføjet d. 06-04-2018 kl. 10:46 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Altinget og Aprilsnar.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider