Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Årets Hingst i Herning

Årets Hingst er en eftertragtet og ærefuld pris der hvert år uddeles under Hingstekåringen i Herning.
I år er ingen undtagelse. Prisen gives til en hingst, der via sit avlsarbejde har vist sit værd, og giver gode og positive egenskaber videre til sine føl. Hingstene udvælges nøje, og mange gode hingste har i årenes løb fået prisen, og hvad dertil hører.

En sådan hingst er Fürstenball, og det er ham der i år får æren af den flotte pris. Fürstenball DVE 1021, er en 12 års sortbrun Oldenburger på 172. Han er elitehingst i Dansk Varmblod og A hest i dressur.

Fürstenball ligger i top i det tyske avlsindex for dressurhingste med en værdi på 164, og han er allerede nu, far til 55 kårede sønner.
Fürstenball er det der kaldes en stempelhingst, hvilket på godt dansk betyder at han sætter kvalitetsmæssigt aftryk på alle sine afkom. Han er selv efter den tidligere verdensmester Fürst Heinrich, og hans Morfar er Donnerhall, der ligeledes er en eminent avlshingst.

Fürstenball er ud af en eminent hoppestamme hvor både Mor, Mormor og søstre er højtdekorerede hopper der alle producerer rigtig gode afkom over hele linien.

 

42 af Fürstenball's føl, besigtiget i 2010-2011, har i 2011 fået beskrivelsen:

Meget ensartede, passende ædle og harmoniske føl af særdeles god type med middel rammer. Udtryksfuldt hoved med godt kønspræg. Passende lang, velansat og velformet hals med god forening mellem hoved og hals. Middellang skrå skulder med god albuefrihed. Knap markeret manke. Smidig overlinie. Velformet, muskuløst kryds. lemmerne jævnt føre. Bevægelsen overvejende særdeles god i alle tre gangarter. Hingsten passer til et bredt udsnit af dressurbetonede, storrammede hopper med god aktion i bevægelsen. Han tilfører ædelhed, udtryk, harmoni og smidighed.

 

 

Fürstenball har selv klaret sig eminent på dressurbanerne, og hans afkom går i hans fodspor og følger trop. En rigtig spændende hingst der forhåbentlig i mange år fremover vil være at finde, både på banerne og som avlshingst. Fürstenball er opstaldet på EU-hingstestation Schockemöhle i Tyskland, hvor hingstens medejer, Paul Schockemöhle residerer.
Fürstenball er ejet af HP-Horses/Stutteri Tvedegaard, og har altså Paul Schockemöhle som medejer.

 

 


Tilføjet d. 11-03-2018 kl. 13:30 af i kategorien Avl.

Billede
Seneste relaterede nyheder
29-10-17 Hofrat - Årets Hingst 2017
11-06-17 Fürstenball-afkom topper 6-års kvalifikationen
10-10-16 Fürstenball elitehingst I DV 2016
08-03-15 Årets hingst i Dansk Varmblod 2015: Bøgegårdens Apollo!
13-03-11 Romanov årets hingst


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider