Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ung i DV er fællesskab og faglighed

Dansk Varmblods ungdomsafdeling "Ung i DV" har for tredje år i træk fundet vinderne i DM i hest. I år gik sejren til Nadja Therkildsen og Ena Heide. Ung i DV er en klub for alle unge hestefans, hvor der bliver vægtet faglighed og fællesskab

 

Dansk Varmblods ungdomsafdeling "Ung i DV" har for tredje år i træk fundet vinderne i DM i hest. I år gik sejren til de to unge veninder Nadja Therkildsen på 19 år og Ena Heide på 17 år. Ud af 21 hold opnåede de flest point i finalequizzen.

 

"Det var mega vildt at vinde. Det har bare været så hyggeligt at være sammen om den her konkurrence. Vi synes, at det er et rigtig godt koncept, fordi alle kan være med", fortæller en meget glad Ena Heidi ti Ridehesten.com.

 

 

Til daglig går Ena i gymnasiet, mens at Nadja er beriderelev på Vilhelmsborg. Deres hverdag er fyldt med hest, og de mødte også hinanden på et ridestævne, og derefter udviklede der sig et stærkt venskab.

 

En hesteklub med faglighed og fællesskab

Ung i DV er en klub for alle hesteinteresserede mellem 8-25 år. Her arrangeres forskellige uddannelsesforløb, kurser og faglige oplæg.

 

Ung i DV afholder kurser om mønstring, bedømmelse af løsspringning, faglige oplæg om hestens sundhed, og så deltager de i VM for ungavlere. Her vandt Lasse Bendixen blandt andet en guldmedalje for mønstring.

 

Femteplads i Canada

Det blev en sand fest for de unge Dansk Varmblods deltagere ved sidste års VM i Canada, hvor Danmark kom ind på en samlet 5. plads.

 

"Formålet med Ung i DV er at få indkørt næste generation af både avlere, dommere og kåringsbedømmere. Vi vil rigtig gerne få engageret en masse unge hesteinteresserede mennesker, som har en anden tilgang til sporten, så det ikke kun går op i ridestævner", siger Sophie Asp,der sidder i forretningsudvalget i DV og er tovholder ved Ung i DV til Hingstekåring.

 

Sophie bruger rigtig meget af sin tid på Ung i DV, og her til Hingstekåring i Herning suser hun rundt i den røde DV-jakke og inviterer glædeligt alle interesserede ind på Ung i DV's stand i messehallerne.

 

"Vi oplever, at det er lidt svært at få flere medlemmer og spredt budskabet om Ung i DV. De fleste tror, at man skal have en DV-hest for at være med. Men det passer altså ikke. Os medlemmer synes, at det er super, og vi vil så gerne have flere medlemmer", fortæller Sophie Asp til Ridehesten.com

 

Hvad er DM i hest?

DM i hest er en konkurrence på hestefaglig viden. I de indledende runder dystes der i teori om sundhed, sygdom, sportsresultater og avlsbedømmelser. De indledende runder er bygget op som en quiz på nettet, hvor alle hjælpemidler er tilladt.

 

Til DM i hest deltager du på hold af 2-4 personer, og de 5 hold med de højeste point er med i finalen, som foregår lørdag til Hingstekåring i Herning.

 

I finalen skal de svare på spørgsmål fra et opgaveark, uden hjælpemidler. Og så udtrækkes vinderen på standen, hvor der blev uddelt flotte sponsorpræmier ud til de heldige vindere.

 

Kilde: Herning Hingstekåring

 

Billede

 


Tilføjet d. 10-03-2018 kl. 15:21 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-07-10 Føl og underholdning på Brahetrolleborg Slot i dag
16-06-10 DV indbyder de unge til lærerige dage
07-05-10 Kursus i bedømmelse af heste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider