Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Gennembrud indenfor kværke vaccine

Forskere er kommet et skridt nærmere på at udvikle en vaccine der kan beskytte heste mod den smitsomme kværke, og har udviklet en protein-baseret vaccine, der kan beskytte heste fra den frygtede bakterie infektion

 

Et skridt mod kampen mod kværke

Forskere er kommet et skridt tættere på at komme den frygtede kværkebakterie til livs, og har udviklet en ny protein-baseret vaccine mod sygdommen.

 

Bag udviklingen af vaccinen står et forskerteam af internationale eksperter. Forskerholdet er sammensat af eksperter fra Storbritanniens forskningsorganisation Animal Health Trust og det svenske universitetsforskningsteam fra Universitet for landbrugsforskning ved Karolinska Institut og Intervacc AB.

 

 

Bakteriebylder

Kværke er forårsaget af bakterien Streptococcus equi, som bl.a. forårsager store pus fyldte bylder på de inficerede hestens hals og nakke. Det estimeres at der alene i Storbritannien er omkring 600 udbrud af kværke, der har store økonomiske omkostninger hvert eneste år for hestesektoren. Forskerne mener at udviklingen af den nye vaccine, vil have en formidabel positiv effekt for hestes generelle helbred over hele kloden.

 

"Vi er begejstrede over at have påvist at vores Stangvac vaccine beskytter over 80% af de vaccinerede heste fra denne forfærdelige bakterieinfektion" udtager professor Jan-Ingmar Flock, leder af Intervacc AB, der er virksomheden bag den nyudviklede vaccine.

 

"Kværke giver mange udfordringer for hestesektoren, og udviklingen af Strangvac har potentialet for at kunne forhondre mange tusinde heste fra at blive alvorligt syge af infektionen, hvert eneste år" udtaler Flock

 

Store perspektiver

Dr Andrew Waller, der er chefbakteriolog ved Animal Health Trust, betegner Strangvac som en ekstremt spændende vaccine med stort potentiale. "Vaccinen er dedsignet udfra information fra DNA-sekventering af Streptococcus equi og peger på potentialet for at anvende DNA information til at forbedre helbredet for både dyr og mennesker".

 

Kommercient på markedet i 2020

Skridtet fra forskningsstadiet til at producere kommercielle produkter er i proces, og for nuværende i fasen hvor man er ved at få registreret og efterfølgende lanceret Strangvac. Det skønnes at vaccinen vil være kommercielt tilgængeligt på markedet i løbet af 2020.

 

Kilde: Strangvac: A recombinant fusion protein vaccine that protects against strangles, caused by Streptococcus equi. Carl Robinson, Lars Frykberg, Margareta Flock, Bengt Guss, Andrew S. Waller, and Jan-Ingmar Flock. publiceret i : Vaccine, doi.org/10.1016/ j.vaccine.2018.01.030 

 

Billede

 

Forskere er kommet et skridt nærmere på at udvikle en vaccine der kan beskytte heste mod den smitsomme kværke, og har udviklet en protein-baseret vaccine, der kan beskytte heste fra den frygtede bakterie infektion. Her en hest med markante kværkebylder (Foto: Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 21-02-2018 kl. 20:33 af i kategorien Forskning.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider