Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

16 heste lukket løs nytårsnat

Enhver hesteejers skræk blev nytårsnat til virkelighed for Øresundskystens Rideklub (ØRK) beliggende i udkanten af Espergærde. Først red nogle unge drenge nogle ponyer, hvorefter de lukkede flere både rideskole- og privathestene løs. Alt dette delte de på det sociale medie snapchat.

Løsdriftheste overnattede i ridehuset
Der er tale om formentlig 4 drenge, der var til en nytårsfest i nabolaget. Undervejs har de fået den ide at give rideskolen et besøg. Da der var tale om nytårsaften, var det blevet besluttet at 3 små ponyer, der normalt gik i løsdrift, fik lov til at overnatte i ridehuset. Disse 3 ponyer valgte drengene at ride rundt på, samtidig med at nogen optog det på deres telefon via appen snapchat. Disse videoklip sendte de derefter rundt til deres venner.
Da de var færdige med at ride ponyerne valgte de efterfølgende at lukke ponyerne ud, som forvirrede stak af.


Dog var det ikke nok med de tre løse ponyer. De fulgte trop med først at lukke to store heste ud, hvorefter de fortsatte over i privatstalden og lukkede yderligere 10 heste og ponyer ud. Den ansvarlige på ØRK, Stine Pinholt, udtaler til heste-nettet: "De fleste løb stressede rundt på matriklen. De første tre ponyerne var løbet ned i skoven bag ved planteskolen. Undervejs har drengene sendt billeder/video af ponyer der stikker af via Snapchat, hvorfor vi ved hvem to af dem er og har en ide om hvem de resterende er."

En enkel hest alvorligt skadet
I alt er fem ud af de 16 heste kommet til skade, hvoraf to af dem er ordineret på smertestillende af dyrlægen, heraf en enkel på grund af et alvorligt spark. En anden hest havde en løs hudflap på læben, som dyrlægen var nødt til at klippe af. Yderligere har drengene også endevendt rideskolens campingvogn, som dog ikke indeholdt noget af værdi.

Stine udtaler til slut om hele situationen: "Vi har det ret skidt med, at nogen vil være bekendt at udsætte hestene for sådanne oplevelser. Det kunne være gået rigtigt galt. Tænk hvis de var kommet ud i trafikken?".

Hærværket er anmeldt til politiet, og ifølge TV2.DK bekræfter Nordsjællands Politi at have fået en anmeldelse om nogle heste, der er sluppet løs og der er udøvet vold i mod ØRK.


Tilføjet d. 01-01-2018 kl. 23:48 af i kategorien Ridesport.
Tags: ØRK og Stine Pinholt.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider