Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Udtalelser får konsekvenser for Törnblad

Leif Törnblads udtalelser om de hollandske træningsmetoder, får nu konsekvenser for den danske FEI dommer, der af FEI er blevet suspenderet fra sine dommertjenesker i det internationale rideforbunds tjeneste, for resten af 2017

 

Hestenettet bragte som et af de første medier i Danmark nyheden om at den danske FEI dommer og ægtemand til den tidligere OL rytter Annegrethe Törnblad nyheden om at det hollandske Rideforbund (KNHS) havde indgivet en officiel klage til FEI over den femstjernede danske FEI dommer, over Leif Törnblads udtalelser til et australsk hestemagasin.

 

I interviewet udtaler Törnblad sig om de hollandske træningsmetoder, og det blev af hollænderne opfattet som uetisk adfærd, hvilket var uacceptabelt for en 5* FEI dommer, med formodning om, at det ville influere hans fremtidige evne til at være ubiased ved udøvelse af sit dommer erhverv (læs her).

 

De færreste personer på vore hjemlige breddegrader forventede sikkert, der kom mere ud af den historie, men de togalle fejl. Nu har Leif Törnblads udtalelser nemlig fået konsekvenser for den danske FEI dommer.

 

Leif Törnblad er for resten af året blevet suspenderet i sit erhverv som international 5* FEI dommer. Begrundelsen er at han har tilsidesat Codex artikel 2, der er gældende for FEI reglementet, hvoraf det fremgår:

 

"En dommer må undgå enhver faktisk eller opfattet interessekonflikt. En dommer skal have en neutral, uafhængig og retfærdig stilling over for ryttere, ejere, undervisere, arrangører og andre embedsmænd og integrere sig godt i et hold".

 

Det viser sig, at Törnblad allerede i slutningen af oktober, blev informeret om, at FEI reelt overvejede at indføre sanktioner mod ham, som følge af den påståede overtrædelse af Codex for FEI-dressurdommere som det hollandske rideforbund der indgav klagen over Törnblad har henvist til. Ifølge dette kodex, kan, at upassende kommentarer fra Törnblad til medierne om fx nuværende undervisere, træning og atleter, alene være anledning nok til at sætte spørgsmålstegn ved hans neutralitet.

 

FEI dog truffet beslutningen efter en grundig gennemgang af sagen, ligesom Leif Törnblad naturligvis har haft mulighed for overfor FEI at fremlægge sin side af sagen, som han ser den.

FEI har understreget, at forbundet ikke stiller spørgsmålstegn ved Törnblads hans integritet eller hans kompetencer som 5* FEI dressurdommer, men beslutningen er truffet i overensstemmelse med Codex artikel 7, som foreskriver:

 

'FEI og FEI-dressurudvalget har ret til at foretage disciplinære tiltag mod dommere, der ikke følger Codex og FEI's regler samt forskrifter. Sådanne disciplinære foranstaltninger kan bestå af et advarselsbrev, midlertidig suspension, degradering og fjernelse fra FEI-dressurdommerlisten.'

 

Det har medført at FEI har valgt, at Leif Törnblad blevet foreløbigt suspenderet fra tjenesten, forløbigt for resten af året 2017. Samtidig gør FEI opmærksom på at Törnblad har mulighed for at appellere afgørelsen til FEI's Tribunal i overensstemmelse med FEI-statuettens artikel 38.1 og artikel 165 i FEI's generelle forordninger.

 

Efter sigende har den danske FEI dommer accepteret den foreløbige afgørelse, og tager i øvrigt afgørelsen med ophøjet ro. Han har primært aftaler om at dømme lokalt i Danmark og Sverige resten af året, og disse tilsagn kommer således ikke til at blive påvirket af FEI's suspension af danske Leif Törnblad.

 

Billede

 

Leif Törnblads udtaleler om de hollandske træningsmetoder, får nu konsekvenser for den danske FEI dommer, der af FEI er blevet suspenderet fra sine dommertjenesker i det internationale rideforbunds tjeneste, for resten af 2017


Tilføjet d. 12-11-2017 kl. 15:52 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
28-09-17 Medieballade og hollandsk kritik af Leif Tørnblad


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider