Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Irma truer USA's heste-mekka

Orkanen Irma der er på vej mod Floridas kyst, og formentlig rammer området i weekenden, har fået hesteejere til at pakke sydfrugterne og deres kostbare firbenede i USA's heste-mekka Wellington, for ikke at risikere liv og lemmer, når uvejret slår til med vindstød på op til 320 km i timen, der varsler en af de hårdeste orkaners komme, der nogensinde er målt over Atlanten

 

En af de kraftigeste orkaner på vej

Nu nærmer sæsonen sig for orkaner, der ofte rammer ramt hårdt på USA's sydlige østkyst. USA og særligt Texas er endnu hårdt ramt af den tidligere tropiske orkan Harvey, men allerede nu truer en ny orkan. Denne gang ser den ud til at gå i land i Florida - hvor bl.a. USA's heste-mekka Wellington ligger.

 

De der har fulgt med i medierne og vejrudsigterne de seneste dage, vil vide, at der er en ny kraftig orkan, med navnet Irma på vej over Caribien og Atlanten med retning mod Florida, og det er tilsyneladende en af de helt store af slagsen. Tidligt tirsdag eftermiddag blev Irma opgraderet til en voldsom kategori-5 orkan, men den har efterfølgende blot tiltaget i styrke. Ifølge National Hurricane Center er vindstødene fra Irma nu oppe på det, der svarer til lidt over 320 km/t. Ifølge National Hurricane Center har Irma udviklet sig til en af de stærkeste storme, der nogensinde er blevet målt over Atlanten. Det betyder også, at Irma overgår den styrke som blandt andet blev oplevet ved orkanerne Katrina, Andrew og den seneste orkan Harvey.

 

Forbereder sig på Irma

Der udsendes p.t. orkanvarsler flere steder. Puerto Rico forventes at blive ramt af Irma i løbet af onsdagen, mens Irma truer Cuba og med at rulle hen over Florida i weekenden.

 

Det har fået en del heste ejendomme i USA heste mekka Wellington, hvor nogle af USA's frende dressurryttere holder til, til at blive voldsomt bekymrede og til at evakuere forebyggende, for ikke at risikere livet for deres firbenede kostbarheder og dem selv.

 

Hesteejendomme evakueres
De første heste er allerede evakueret fra heste-mekkaet Wellington i Florida, hvor orkanen forventes at ramme når vi nærmer os den kommende weekend.

 

Blandt de første til at evakuere sine heste, var den australske rytter Kelly Layne, der har fast base i Wellington. Hun rejser med 11 heste fra the Palm Beach Equestrian Center mod Atlanta, Georgia på vej videre mod mod Tryon International Equestrian Center, hvor der i næste uge afholdes World Cup i dressur. Så hun har valgt at tage tidligt afsted, af samme årsag.

 

Onsdag aften drager endnu en rytter afsted Devon Kane. Her er det 27 heste der flyttes, og det bliver de som de plejer i løbet af natten. Nattetransporter foretrækker Devon Kane nemlig, da klimaet i Florida er varmt, og det er mere behageligt for hestene at rejse om natten, særligt hvis transporten trækker ud.

 

Også Lars Petersen drager tidligt mod Tryon

Den kendte danske dressurrytter, nu amerikanske statsborger Lars Petersen og hans kone Melissa
Taylor, har oplyst at de tager turen med 34 heste direkte mod Tryon, hvor nogle af hestene skal deltage i World Cup-stævnet.

 

En del trænere og hesteejere, har dog fortsat valgt at forblive i Wellington og tage chancen, til trods for varslinger om at Irma, vil hærge regionen i de kommende dage. Florida befinder sig i et velkendt orgkanområde, og mange boliger og driftbygninger er bygget til at modstå store påvirkninger, ligesom der ofte er installeret foranstaltninger med nødforsyninger af strøm, vand og anden forplejning.

 

Tryon tager imod med åbne porte

Som følge af truslerne fra Irma har det store Tryon International Equestrian Center, der i næste uge er vært for det store World Cup stævne, udvidet deres kapacitet for opstaldningsmuligheder og står klar med 400 bokse til evakuerede heste, for dem der melder deres ankomst først.

 

Tryon ligger omkring 435 km væk fra det område, der forventes at blive påvirket af orkanen, så det virderes at det er i tilstrækkelig sikker afstand af Irmas forventede centrale hærgen, med mindre hun skulle tage en voldsom drejning inden for den nærmeste tid.

 

Andre hestesportssteder har også meldt ud at de står klar med faciliteter til eventuelt evakuerede heste.Foothills Equestrian Nature Center i Tryon, North Carolina, der ligger godt 1170 km nordøst for Wellington forventer tillige at modtage op mod 300 heste de kommende dage.

 

Følg med i udviklingen af Irma her

 

Kilde: Dressage.news.com m.fl.

 

Billede

 

Orkanen Irma har retning mod USA's heste-mekka Wellington i Florida, og mange heste er ved at blive evakueret (pressefoto)

 


Tilføjet d. 06-09-2017 kl. 16:29 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
11-09-17 Irma nådig over heste-mekka


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider