Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

En ægte legende er gået bort

Verdens bedste springhest nogensinde er her ikke mere. Nicole og Diogo Pereira Countinho offentliggjorde fredag aften på deres facebookside, at Baloubet du Rouet døde i en alder af 28 år d. 7. august 2017.

Baloubet du Rouet er af mange betragtet som den bedste hest i springsporten nogensinde. Med Rodrigo Pessoa i sadlen har Baloubet du Rouet leveret en række klasseresultater, der ikke kan sammenlignes med mange andre præstationer:

Vinder af World Cup finalen hele 3 gange, som eneste hest nogensinde - og pt. er Rodrigo også eneste person, der har vundet World Cup finalen 3 gange. Det var i 1998 i Helsinki, 1999 i Gøteborg og i 2000 i Las Vegas at Baloubet du Rouet sikrede sig sejrene. I 2001 var det lige ved og næsten for Rodrigo og Baloubet du Rouet med endnu en sejr i World Cup finalen i Gøteborg, men de måtte tage til takke med sølvet. I World Cup finalen 2002 tog de bronze og igen i 2003 lykkedes det at få endnu en sølvmedalje i World Cup finalen. En præstation ingen andre springheste har været i nærheden af.


Til OL i Sidney i 2000 var de med til at sikre hold-bronze til Brasilien, og ved OL i Athen i 2004 vandt Baloubet du Rouet den individuelle guldmedalje.

Inden tøjlerne dog overgik til Rodrigo, var det Rodrigos far Nelson Pessoa, der red Baloubet du Rouet. Her blev det bl.a. til en guldmedalje i det franske championat for 7 års heste. I 1998 red Nelson Baloubet du Rouet med til finalen til VM i Rom.

Baloubet du Rouets avlskarriere startede i 1998, da han var 9 år gammel. Men det var først efter 2006, hvor Baloubet du Rouet gik på pension fra sporten, at han overgik helt til avlen. Det gjorde han frem til 2010, hvor ejerne valgte at lade ham komme helt på pension.

Baloubet du Rouet er igennem tiden blevet far til rigtig mange gode afkom, og har tilbage i 2012 lå han nr. 1 på WBFSHs rangliste over avlshingste, og har i tiden både før og efter 2012 cirkuleret i top 10 på ranglisten.

Baloubet du Rouet - tak for nogle fantastiske præstationer, som også i fremtiden vil blive husket.

 

Billede

Baloubet du Rouet

Kilde: baloubetdurouet.com, facebooksiden Baloubetdurouet.com, horses.nl


Tilføjet d. 19-08-2017 kl. 01:14 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af CK 1
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider