Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Australsk væddeløbshest svømmede væk fra træning

Under den daglige træning på stranden d. 26/2 tog dagen en dramatisk drejning da væddeløbshesten Rebel Rover blev forskrækket, smed sin rytter af og svømmede til havs.

Hesten, der har en historie med at være usamarbejdsvillig, formåede at svømme i to timer før den blev reddet. Det estimeres at den har svømmet ca 11 km.

 

Hændelsen fandt sted på Sandgate beach i Brisbane. Rebel Rovers spring mod friheden ledte til en redningsaktion der involverede Brisbane Water Police og et friviligt søredningskorps.

Talsmanden for søredningskorpset Glen Philip sammenlignede redningsaktionen med at hyrde får og sagde: "Da vi kom ud til hesten var han på omkring fire meters dybde og svømmede ganske frit." "Heldigvis var vi i stand til at manøvrere båden tæt på ham og kaste en lasso rundt om hans hovede. Derefter kunne vi guide ham helt tæt til båden og sætte en snor i hans trense."

Da Rebel Rover var tilbage på lavere vand, blev han genforenet med sin rytter, og blev redet ud af vandet.

 

Han var stadig frisk efter sin lange svømmetur og lykkedes da også i at ramme en af sine grooms med sit hovede. Dette slog ham bevistløs og sendte ham på hospitalet.

Hesten træner, Brad Smith, var meget impneret over Rebel Rovers udholdenhed; "For de fleste heste er 20 minuter nok til at slå dem helt ud, men denne hest må have en kæmpe lungekapacitet."

"Han virker en lille smule træt og lidt øm i sine muskler efter at have svømmet så længe. Men han er i forbløffende god form når man tænker på hvad han har været igennem."

Smith tilføjede at Rebel Rovers ejere med spøg i stemmen have foreslået, at Melbourne Cup måtte være målet for en hest med en sådan lungekapacitet.

 

Det er planen at han skal låbe igen næste måned efter kun lige at være kommet ud af karantæne for at opføre sig skidt i stalden.

 

Original historien kan læses på racingpost.com


Tilføjet d. 29-02-2016 kl. 11:07 af i kategorien Galopsport.
Forsidebillede: Ingen titel af Line (Calano)

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider