Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Julegaveidé: Bogen Maria Riva - Ulvenes mennesketøs

Maria Riva - Ulvenes Mennesketøs' er et fabelagtigt eventyr, hvor dyr har visse menneskelige egenskaber, og hvor den menneskelige hovedperson lever blandt vilde ulve, uden kendskab til andre mennesker. Fortællingen handler om Mennesketøs, der efter dramatiske omstændigheder kommer til en stor ulveflok som ganske lille, hvor hun især bliver opfostret af ulvestedmor Argélis. Pigen vokser op i den uspolerede vilde natur, hvor hun har fortryllende og fornøjelige såvel som barske og farlige oplevelser sammen med vildhestene, ulvene og mange andre forskellige dyr under omskiftelige forhold og årstidernes varierende levebetingelser.

 

Da Mennesketøs bliver ældre, lærer hun også det vilde skovfolk at kende. Efter gradvise tilnærmelser bliver hun endelig gode venner med dem. Hun lærer deres skikke og færdigheder og erfarer, hvad det vil sige at være menneske.

 

Uanset at fortællingen er et eventyr, og handlingen derfor er fantasi, indeholder den bestemt også mange realistiske træk, blandt andet i forbindelse med menneskers tankegang, skildringen af den vilde natur og dyrenes adfærd og beskrivelsen af hvordan civilisationens indvirkning på klima og miljø kan medføre forandrede levevilkår for dyr og oprindelige folkestammer.

 

Bogen er udgivet på forlaget Mellemgaard, og uddrag af bogen samt beskrivelse af forfatteren kan ses her.

 

Pressemeddelelse


Tilføjet d. 07-12-2015 kl. 08:00 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider