Tripple Crown vinder i sidste løb

American Pharoah er i galopsporten et navn der for evigt vil blive husket. 37 år skulle der gå fra den sidste Tripple Crown vinder til American Phaoah som den 12. hest nogen sinde vandt alle de tre store: Kentucky Derby, Preaknes Stakes og Belmont Stakes. I alt ti løb har han løbet, de otte har han vundet. Det var alt det tog for at vinde hele verdens hjerter.

I går var sidste gang han løb, mindre end 50 km fra hvor han blev født i 2012. Breeders Cup Classic blev afslutningen på en formidabel karriere. American Pharoah har ikke bare vundet løb, han er gået først ud af boksen og har opfordret feltet til at jagte ham mod mål. Som de andre gange var det også taktikken for Breeders Cup Classic. 6½ længde vandt han med foran Effinex og satte med sejren ny banerekord på 2 min 0,07 sek.

"Jeg var ikke bekymret. Jeg var væk" sagde jockey Victor Espinoza efter sejren.

American Pharoah tog med sejren $2,75 mio. Dermed runder hans samlede præmiesum i år $8 mio. Han skal nu i virke i avlen. I første omgang fra Ashford Stud i Kentucky.

Tilføjet d. 01-11-2015 kl. 11:42 af i kategorien Galopsport.