Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Deltagere

Morten Thomsen, 43 1957, deltager i OL med den yngste hest, den kun 8 år gamle Gay, en DV vallak efter fuldblodshesten, Cannon Row og med holsteneren, Alibi som morfar. Med Gay blev Morten Thomsen nr. 5 i DM i år og blev ligeledes en flot nr. 5 i Grand Prix Kür (med 70,2%) ved CDIO i Arnhem i juni måned.
Morten Thomsen var udtaget som OL-reserve, men fik chancen, da Blue Hors Cavan ikke kunne komme til OL på grund af en operation for lyskebrok.
Morten Thomsen deltog i OL i Seoul i 1988, hvor han blev næstbedste danske rytter som nr. 26 med 1269 point. Da red han Diplomat (v. Donauwind), som han opnåede en anden og en tredieplads med i DM. Morten Thomsen har ikke selv ejet sine topheste, og da Diplomat blev solgt til udlandet, lykkedes det ham allerede to år senere at have Wisoll klar til at deltage i VM.
Morten Thomsen begyndte lige efter sin skolegang at ride hos berider Leoni Meldgaard i Holstebro, hvor han efter endt læretid aflagde prøve som træner. Derefter uddannede han sig i tre år som berider, men blev aldrig eksamineret, skønt han har klaret sig fint som konkurrencerytter og underviser. Uddannelsen har han suppleret ved ophold i Tyskland og efter ansættelse som berider i nogle år i Helsinge Sportsridecenter, arbejder han nu sammen med sin kone, Vivi, der selv er berider og iøvrigt med som hestepasser i Sydney, nu med tilridning og undervisning på eget ridested i Hammel ved Århus.
Morten Thomsens umiddelbare bekymring ved udtagelsen til OL var, hvordan han skulle få høsten i hus, fordi han skulle være så længe væk. Problemet blev løst blandt andet ved hjælp fra Team Danmark, der ekstraordinært har bevilget aktivstøtte til at dække nogle af de omkostninger, Morten får ved at skulle være borte fra sit landbrug, uddannelsesstald og hingstestation.

 

Tilføjet d. 01-09-2000 kl. 22:25 af i kategorien OL - Dressur.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider