Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

2 nye B-instruktører og 1 ny dansk international FEIF dommer

I løbet af oktober måned er de danske ryttere, både i bredden og i eliten, blevet velsignet med et par nye dygtige undervisere og dommer. Lene Warming, Fredensborg, og Henriette Hedegaard, Helsinge, bestod fredag 2. oktober 2015 eksamen som B-instruktør i Dansk Islandshesteforening.

Eksaminator var Anne Sofie Nielsen, og censor var Jenny Mandal, Sverige.

B-instruktører kan undervise begyndere og let øvede ryttere. I uddannelsen som B-instruktør er der lagt vægt på, at de skal have fokus på uddannelse af rytteren. B-instruktør uddannelsen er en langvarig proces med mange delelementer undervejs, mens eleverne gør sig klar til de sidste eksaminer til B-instruktør prøven.

For overhovedet at komme til B-instruktør kurset, skal man have deltaget på basiskursus og have en solid erfaring i ridning af islandske heste og nogen erfaring i undervisning af hold. Dette giver adgang til aspirantkurset, som indeholder en intensiv gennemgang af undervisningsmetodik, grundridning og grundlæggende gangartsridning i teori og praksis. Der vil blive stillet teoretiske opgaver til fremlæggelse.

Bestås aspirant kurset, skal man ydermere have deltaget i Førstehjælp til hest & rytter, for at komme videre til B-instruktør FEIF level 1, hvor det kræves at man er en habil rytter og at man besidder en solid erfaring med undervisning af hold. Både under kurset og til eksamen rider kursisten på egen hest, som vedkommende selv har trænet. Det skal være den samme heste under hele forløbet. Hesten skal være lydig, velbalanceret og kunne de elementære øvelser og tölte i ren takt. B-instruktørkurset består af to kursusmoduler á fire dage.

B-instruktørkurset indeholder også en intensiv og udvidet gennemgang af undervisningsmetodik, samt grundridning og gangartsridning i teori og praksis. Der vil både være egen ridning og undervisning af elever.

 

B-eksamen indeholder følgende emner og krav:

 

Rideprøve

 

Praktisk undervisningsprøve

 

Teoretisk prøve

 

Der er altså lang vej fra man starter på basiskurset til man får titlen som B-instruktør på sig. Så et flot tillykke til de 2 nyuddannede B-instruktører.

 

Udover de to nye B-instruktører skal der også siges tillykke til Lise Brouér, som 29. og 30. september 2015 har bestået eksamen og opnået licens som international FEIF sportsdommer. Lise Brouér var i 2014 og 2013 assisterende holdleder for landsholdet.

 

Eksamen som international FEIF sportsdommer består af tre dele: en skriftlig, en mundtlig og en praktisk bedømmelse.
Danmark havde i alt sendt fem stærke repræsentanter afsted, og de bestod alle en eller flere dele - tillykke med det.

 

I alt kom 10 ud af 27 kandidater gennem FEIF's nåleøje og har nu licens som internationale dommere, der kan dømme ved internationale stævner og mesterskaber.

 

De øvrige ni nye internationale sportsdommere er:

Heri Djurhuus Dahl (FO), Jenny Göransson (SE), Pétur Vopni Sigurðsson (IS), Stefan Hackauf (DE), Roger Scherrer (CH), Stefan Schenzel (DE), Anna Andersen (FI), Svenja Braun (DE), Jóhan Häggberg (SE).

 


Tilføjet d. 12-10-2015 kl. 21:59 af i kategorien Islandshest.
Forsidebillede: Ingen titel af Pennymus

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider