Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ride-simulatorer: er de til gavn?

At ride en hest, er langt mere kompleks aktivitet for den menneskelige krop, end demonstreret i form af en ride simulator, har forskere fundet ud af. Alligevel er de nyttige til en lang række formål

 

Forenklet bevægelsesmønster

Et østrigsk forskerteam er kommet frem til, at simulatorer er nyttige redskaber, men at en hests bevægelsesmønster er langt mere kompleks end, det er muligt mekanisk at simulere.

Forskere ved veterinær medicinsk institut i Wien, satte sig for at identificere for at undersøge forskellene mellem at ride en hest og at træne med en simulator.

 

Selvom den første hestesimulator allerede blev anvendt på den Franske nationale rideskole i Samur helt tilbage i 1980'erne, er simulatorer til brug for dressur, spring, polo eller væddeløb, først blevet relativt almindeligt udbredt i løbet af de senere år.

 

Hvad er en ride-simulator?

Ride-simulatorer ligner heste og reagerer for hjælperne fra rytteren via sensorer der måler det tryk der kommer fra tøjlen og rytterens ben. Ryttere er ligeledes i stand til at lade sig opsluge i en virtuel hesteverden via en skærm foran hestesimulatoren.

 

Forskerne fandt frem til, at simulatortræning indledningsvist kan være en stressfuld oplevelse for ryttere, mens den generelle rideoplevelse var mindre krævede og mindre kompleks end en tilsvarende oplevelse til hest.

 

Brugen af ridesimulatorer

Forskerne fandt frem til, at simulatorer med fordel kunne bruges af ryttere og jockeyer til at gentage bevægelsessekvenser, forbedre deres position i sadlen og/ eller for at simulere afslutningen af et løb. De kan også benyttes til træning i faldteknik, for at forebygge skader ved fald fra hest. Tilsvarende benytter jockeyer ride simulatorer til at genopbygge deres egen fysiske styrke efter skader.

 

Fordelen ved en ridesimulator er, at den altid reagerer på samme måde og derfor er lettere at planlægge standardiserede træningsprogrammer ud fra. Til gengæld viser de et meget forsimplet billedei forhold til hestens samlede langt mere komplekse bevægelsesmønster.

 

Påvirkningen af rytteren

Forsøget viste, ud fra undersøgelser af hjerte frekvenssen for et antal ryttere, at der var forskel på rytterne når de red en rigtig hest frem for en simulator, hvor de havde en lavere frekvens. Forskerne konkluderede heraf, at hesten udgør en større udfordring for rytteren. Dette kan ifølge forskerne bl.a. forklares ved at bevægelsesmønsteret hos rigtige heste er langt mere komplekst, samt at bevægelsen er vanskeligere at forudsige. Derfor er det at ride på en simulator både mindre kompleks både mentalt og fysisk, end at ride en rigtig hest.

 

Kilde: Riding simulator training induces a lower sympathetic response in riders than training with horses. Natascha Ille, Mareike von Lewinski, Christine Aurich, Regina Erber, Manuela Wulf, Rupert Palme, Bill Greenwood og Jörg Aurich.Journal of Equine Veterinary Science. doi:10.1016/j.jevs.2015.06.018

 

Billede

 

Ridesimulatorer er de til nogen nytte og gavn?

 


Tilføjet d. 07-11-2016 kl. 20:14 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
11-01-14 Nye sko giver asymmetri
27-07-13 Forebyg skader med allround-fitness


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider