Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

VM er mere end kun hestene

VM2015 for islandske heste (sport og avl) er i fuld gang. Men VM er mere end kun hestene. VM er en smeltedigel med nordiske kulturer.

 

Herning huser fra d. 3 til d. 9 august et unikt samarbejde mellem de nordiske lande centreret omkring verdensmesterskaberne i Islands nationalsport; ridning af islandske heste.

 

Der foregår dog også rigtig meget andet end hestesportskonkurrencer. Pladsen er spækket med kulturelle oplevelser og indtryk fra de nordiske værtslande og udgør en perfekt ramme til en familieudflugt. Tag en slentretur ned igennem butiksområdet og prøv funktionelt og designstærkt tøj fra det islandske mærke 66o North eller varmt og smukt hjemmestrik i islandsk uld. Smag rigtig islandsk slik og se kunsthåndværk fra alle de nordiske lande.

 

Endelig kan du opleve pladsens vikingelandsby, nordiske landsby og et legeområde for børnene med supervision. I vikingelandsbyen kan børnene få lov til at bage fladbrød, lege vikingelege og opleve, hvordan rigtigt vikingeudstyr så ud og blev lavet i smedjen. Den nordiske landsby byder på et islandsk hus, hvor du kan se hvordan islandske sweatre bliver strikket. Derudover kan du svede i en ægte finsk saunatipi og efterfølgende få en iskold skyller under udebruseren ved siden.

 

Konkurrencerne byder både på skønhed og ynde, når hestene fremviser de specielle gangarter, de islandske heste besidder, nemlig tölt og pas, udover skridt, trav og galop, samt fart og spænding i de vanvittigt hurtige pasvæddeløb.

 

Den officielle åbning af verdensmesterskaberne var onsdag d. 5 august kl. 12, hvorefter konkurrencerne gik løs. Pladsen var dog allerede åben for tilskuere mandag og dagene er dedikeret til fremvisning og avlsbedømmelser af det bedste indenfor avlen i de deltagende lande.

 

Mandag til onsdag kunne man få adgang til alle herlighederne med en dagsbillet for sølle 50kr. Torsdag koster en dagsbillet 150kr og fredag til søndag er prisen 750kr. Børn fra 0-4 år er gratis.

 

Verdensmesterskaberne er arrangeret af Island, Norge, Sverige, Finland, Danmark og Færøerne, men foregår i Herning Messecenter.

 

Foto: Islandsk slik - Michael Rasmussen


Tilføjet d. 06-08-2015 kl. 20:31 af i kategorien Islandshest.
Forsidebillede: Ingen titel af Pennymus

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider