Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

VM for islandske heste er igang

VM2015 åbner officielt i morgen onsdag, men der har dog været gang i VMpladsen et par dage, eftersom arrangørerne og de mange frivillige for flere dage siden indtog Herning. En del af avlshestene har allerede været bedømt, både til bygningskåring og for deres rideegenskaber.

 

I morgen onsdag, bliver der masser af festligheder både i Herning centrum og på Landsskuepladsen, når Verdensmesterskaberne for Islandske heste 2015 officielt åbnes. Masser af heste indtager byen og følges op af indmarch af de 15 deltagende nationer på VM-pladsen.

 

Et verdensmesterskab i sportsverdenen er noget helt særligt. Derfor bliver alle sejl sat til, når VM2015 for Islandske heste officielt åbner i Herning onsdag den 5. august.

 

Åbningsceremonien starter om formiddag, når den traditionelle stafet fra sidste VM-by, Berlin i 2013 skal overrækkes til borgmester Lars Krarup, der repræsenterer værtsbyen for VM2015.

 

Skiftende islandsheste ryttere har i løbet af den seneste måneds tid redet stafetten fra Berlin, Brandenburger Tor gennem Tyskland, over grænsen, op gennem Jylland og til Herning. De mange ryttere som efterhånden er stødt til stafetten, vil onsdag formiddag ride gennem byen og op ad gågaden til Rådhuset, hvor selve overrækkelsen finder sted.

 

Klokken 12 starter så den egentlige officielle åbningsceremoni ude på Landsskuepladsen, som er omdannet til et imponerende konkurrence mekka, med kæmpestore tribuner, ridebaner, udstillingsområder, campingpladser og ikke mindst utallige stald og træningsområder.

 

15 nationer med i alt omkring 200 ryttere og heste deltager i VM2015 for Islandske heste - herunder også nationer som USA, Canada og mange syd- og midt europæiske lande.

Nationerne vil marchere ind én efter én med Danmark til sidst.

 

Herefter vil der blive taler af forskellige honoratiores fra både det officielle Danmark, Norden og det internationale Islandshesteforbund FEIF, efterfulgt af underholdning.

 

Konkurrencerne, som startede allerede mandag, vil fortsætte efter den officielle åbning af VM2015.

 

Det er de seks nordiske lande (Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland og Færøerne), der sammen står bag arrangementet, mens Danmark og Herning lægger baner til.

 

Rytterne og avlerne er stort set professionelle alle sammen, men over 500 islandsheste interesserede fra hele Europa lægger frivillig arbejdskraft i at få denne uge til at køre rent praktisk.

 

Arrangørerne forventer op mod 60.000 tilskuere i løbet af ugen.

 

VM2015 for Islandske heste afvikles fra 3.august til 9.august.

 

Det danske Landshold på i alt 14 senior- og ungryttere (18-21 år) omfatter blandt andre én forsvarende Verdensmester og to Nordiske mestre:
Forsvarende verdensmester: Julie Christiansen [Senior] - Straumur frá Seljabrekku

Nordisk mester Susanne Larsen [Senior] - Brusi fra Helledige

Nordisk mester Søren Madsen [Senior] - Hárekur frá Hákoti


Julie Christiansen vandt guld ved VM2013 i Berlin på sin hvide hingst, Straumur frá Seljabrekku, i disciplinen T2, tølt, hvor hesten blandt andet skal rides i hurtigt tempo i den specielle gangart tølt, for helt løse tøjler.

 

Islandshestesporten har udviklet sig gevaldigt over hele Europa og i USA, Canada og New Zealand inden for de seneste 30 år, og det er virkelig professionelle præstationer af ypperste karat, der bliver præsenteret ved VM2015.

 

Et Verdensmesterskab med en tocifret millionomsætning er noget af en økonomiske mundfuld for et land som Danmark, derfor er de seks nordiske lande, for første gang, gået sammen om at arrangere og gennemføre VM2015 i Herning, som har Nordens bedste bane- og staldforhold.

Dansk Islandsheste forening er landets største hesteforbund, og helt generelt betyder hestehold i dag lige så meget for dansk BNP, som fiskerisektoren gør.

 

Praktiske oplysninger:

Man kan på VM2015´s egen hjemmeside følge med i programmet, diverse opdateringer mv. men der er også mulighed for at live streame. Eller købe billet til selve arrangementet.

Heste-Nettets islænder-redaktør vil sørge for masser af opdateringer og resultater i løbet af dagene.

 

Håber HN´s læsere vil læse flittigt med som dagene skrider frem.

 

Foto: VM2015´s logo

 


Tilføjet d. 04-08-2015 kl. 20:07 af i kategorien Islandshest.
Forsidebillede: Ingen titel af Pennymus

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider