Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Spar tid i hverdagen

Spar tid i hverdagen når de mørke og dystre dage melder sig, så du bruger mindst mulig tid på nogle af de trælse opgaver der er en del af det at holde hest i vinterhalvåret

 

Sommeren lakker snart mod enden - og de fleste begynder sikkert at forberede sig på at skulle tilbage på arbejde, og til at gøre klar til det lange seje træk i vinterhalvåret, hvor det gælder om at planlægge sin tid og arbejde bedst muligt, for at komme lettest igennem de seje måneder.

 

Det er derfor godt i god tid at tænke lidt på nogle af de ting man kan gøre for at spare sig selv tid og arbejde i dagligdagen i denne periode

 

Britiske Horse and Hound har samlet 10 tips til, hvordan du kan komme mere effektivt omkring mange af arbejdsopgaverne i stalden, og måske få tid til andre ting.

  • Del opgaverne - Det kan være en god idé at dele opgaverne i stalden med en ven. Fx kan den ene af jer klare morgenfodring og udlukning på fold, mens den anden klarer aftenfodring og indlukning.
  • Hold hesten på fold - Det er ikke en mulighed i alle stalde eller for alle heste, men kan hesten gå ude det meste af eller hele døgnet, fx i løsdrift, så er der masser af tid at spare på fx udmugning og ind- og udlukning
  • Babyolie - Put babyolie i hestens hale. Det forhindrer mudder og støv i at sætte sig i halen og du sparer tid på den daglige grooming
  • Brug vandslangen, ikke ryggen - Skån din ryg ved at bruge en god lang vandslange, når vandspande og vandtrug, fx på foldene, skal fyldes, og lad spandene stå. Og så går det også langt hurtigere.
  • Hav skiftetøj i stalden eller i din bil - Tag direkte i stalden efter arbejde uden at spilde tid på først at skulle hjem og skifte tøj. Hav derfor altid staldegnet skiftetøj enten i bilen eller i stalden.
  • Få part på hesten - Kniber det med at få motioneret hesten nok eller endda med at finde tid til den daglige pasning, så kan en part til hesten måske være en mulighed. Vedkommende kan evt. få lov at ride din hest til gengæld for at muge ud, pudse udstyr, lukke ind fra fold eller lignende, så alle får noget ud af aftalen.
  • Invester i godt groomingudstyr - Overvej om dit groomingudstyr, som strigler mv., er så effektive, som de kunne være. Godt udstyr kan hjælpe til at få opgaven løst hurtigere.
  • Anlæg gummimåtter i hesteboksen - Ja, det kræver, at du gør en investering, men til gengæld behøver din hest en mindre madras, så du sparer tid på udmugning.
  • Hurtige plejemidler - De kan naturligvis ikke erstatte den grundige (og ofte langsommelige) rengøring af udstyret, men de mange forskellige kombinerede rengørings- og plejemidler kan hjælpe med en langt hurtigere pleje af udstyret i det daglige.

Billede

 


Tilføjet d. 09-10-2016 kl. 21:45 og sidst rettet den 21-10-2016 kl. 11:07 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Tid og Opgaver.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider