Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Irsk dobbelttriumf ved Falsterbo Derby

En frygtindgydende bane på 1200 meter ventede de 22 ekvipager i Derbyet. Gennemridningstiden var på maks 180 sekunder, og altså en hastighed på 400 meter i minuttet. 23 forhindringer skal forceres, iblandt dem banketten, vandgraven og den solide kampestensmur.
75.000 euro skal deles ud i præmiepenge og klassen startes naturligvis med den svenske nationalsang, sunget af en ung kvindelig sangerinde for et stående publikum.

 

Første rytter på banen er den svenske Jonna Ekberg på den ti årige Freestyler. De har massive problemer på flere af forhindringerne, og der er intet der rigtig fungerer.Jonna Ekberg havde problemer med at få Freestyler til at springe ud af banen, og da det lykkedes ville han ikke gå over kanten fra banketten. De ender med at udgå grundet refuseringer.

 

Anden rytter er den schweiziske Edwin Smits på den elleve årige Dandiego B Z. Frem mod springet ud af banen ville skæbnen desværre at en flok mennesker begyndte at råbe og skrige bag tribunen så parret fik en ærgerlig refusering.

 

Herefter fulgte norske Dag Ove Kingsrod på den kun otte årige UllrichequineS Tiziano du Tillard. Ekvipagen klarede banens største udfordring i fin stil, men fik desværre både en bom og en refusering efterfølgende. Refuseringen fik tilsyneladende Dag Ove bagt ud af fatning da han efterfølgende red fejl bane og måtte udgå. En ærgelig slutning på en runde der ellers begyndte rigtig fint.

 

Næste rytter er endnu en schweizer, Martin Fuchs på den tolv årige Picsou du Chene. Ekvipagen endte på 18 fejl, heriblandt fejl for overskridelse af fejlfri tid, efter en uoverensstemmelse før aachenergraven. Piscou du Chene mente ikke at det gik at springe ned i et hul, og det kan man vel sådan set ikke fortænke ham i, men over kom de efter lidt overtalelse.

Herefter fik vi tyske Mario Stevens på banen på klassens første hoppe, den kun ni årige hannovaraner El Bandiata B. Parret havde en rigtig god runde og afsluttede i tiden 168,87 sekunder med kun 4 fejl. Mario Stevens formåede at skabe ro hos hoppen hele vejen rundt, hvilket resulterede i et roligt og stabilt ridt i et højt grundtempo.

 

Næste rytter er Raena Leung på hoppen Folinde Van Het Slagershof. Ekvipagen klarede sig fejlfrit hen til banketten, men Folinde mistede balancen en smule på vej ned og sprang det sidste stykke hvilket resulterede i at de endte så tæt på efterfølgende spring at Raena måtte lægge en volte ind før de forsøgte sig.

Parret fik 28 fejl grundet refusering, fejl og fejl på tid.

 

Herefter var det tur for en svensk favorit, hvilket høres tydeligt på tribunerne. Alexander Zetterman på hingsten Avon har hjemmebanefordel, og han gør hvad han kan for ikke at skuffe sit publikum.

Han slutter i god tid og med kun 4 fejl hvilket giver ham en foreløbig andenplads.

 

Herefter fulgte italienske Luca Maria Moneta på Jesus de La Commune, der også fik en del fejl på den teknisk svære bane.

 

Næste rytter er britiske Laura Renwick på Rembrandt Blue. Laura har allerede vundet to klasser her på Falsterbo i denne omgang, og gør sit bedste for at kunne føje en tredje til samlingen. Rembrandt Blue er stort springende og springer med et meget højt grundtempo. Flere gange virker det til at ekvipagen diskuterer hvem der sidder med styringen hvilket resulterer i et par bomme. Ekvipagen slutter klassen med 8 fejl i den imponerende tid 156,51 sekunder.

 

Efter denne super hurtige runde får vi svenske Henrik Von Eckermann på Toulouse 66 på banen, og de virkede nærmest langsomme til sammenligning. Somme tider er roligt dog bedre end alt for hurtigt og Henrik Von Eckermann havde tydeligvis styringen hele vejen rundt. Dog var Toulouse 66 usikker på hvorvidt hun ville ned af banketten. Dette resulterede i at Henrik måtte gå lidt ekstra til hende med schenklerne og derved endte hun i for høj fart til at komme over efterfølgende spring. 12 fejl i tiden 173,66 sekunder blev resultatet af dette ridt.

 

Næste rytter, britiske William Funnel, er en garvet herre ud i Falsterbo Derby. Hele tre gange har han kunnet kalde sig vinder heraf. I 1993, i 2003 og sidst i 2010. Denne gang deltager han på den ni årige vallak Billy Onslow. Parret havde ingen problemer i første halvdel af banen hverken med at springe ud af banen eller komme ned af banketten, og var et godt eksempel på hvad erfaring kan gøre. Ekvipagen gik fast besluttet efter endnu en titel som Derby vinder, og blev den første fejlfrie rytter i dette års Derby.

 

Herefter blev det tid for danske Andreas Schou på den kun otte årige vallak Chalisco. Det er Chaliscos første møde med derbyet, og det, sammen med hestens unge alder kan gå hen og give problemer. Chalisco har dog kun ganske få problemer rundt på banen. Bl.a. springer han for tidligt ned af banketten, parret får også et par ærgelige bomme, men alt i alt en præstation fra parret der lover godt for fremtiden. De ender på 12 fejl i tiden 169,48 sekunder.

 

Herefter er det tid til endnu en svensk ekvipage, Nicole Persson med den ti årige Quintana Roo 2. Ekvipagen får en del fejl rundt og ender med 26 fejl i tiden 187,10 sek.

 

Næste rytter på banen er britiske Nigel Coupe på Golvers Hill. Nigel Coupe og Golvers Hill får en refusering på springet ud af banen. Golvers Hill var allerede begyndt at dreje i hjørnet, og virkede meget overrasket over at blive rettet tilbage mod det der plejer at være barriere. Ekvipagen kom over i andet forsøg og endte på 16 fejl.

 

Herefter kommer klassens første og eneste hollænder, Maikel Van Der Vleuten på den ni årige VDL Groep Quatro. Ekvipagen rider en rolig og fornuftig runde med stort overskud og ender med 4 fejl i tiden 171,00 sekunder og placerer sig dermed på en foreløbig tredjeplads. Denne tredjeplads holder dog kun ganske kort for allerede næste rytter skubber Maikel ned af placeringsrækken.

 

Det er nu tid til endnu en schweizer, nemlig Pius Schwizer på hoppen Sibell du Gisors. Ekvipagen springer roligt, overvejet og meget stabilt, og har endda en smule held med sig da de faktisk rammer støtten på banket springet, men lader bommen blive liggende. Det bliver til en enkelt refusering på pulvermangraven, men herefter tager de med ro og overskud resten af banen uden fejl i en fin tid, og sætter sig dermed på en foreløbig tredjeplads.

 

Næste rytter har redet på Falsterbo i 30 år. Det er norske Geir Gulliksen med hesten Grand Balou 4, og også de har en fornuftig tur rundt. Dog har Geir tilsyneladende problemer med at få Grand Balou 4 til at blive hos sig, og får 8 fejl i kombinationen grundet for meget fart. Ekvipagen ender på de 8 fejl.

 

Efterfølgende rytter er fra schweiz, Romain Duguet på Othello du Soleil, og også de har problemer på springet ud af banen. Der skal kraftig overtalelse til, da Othello du Soleil helst vil skære hjørnet af, men over kommer de og slutter runden med 8 fejl.

 

Herefter kommer tyske Janne Friederike Meyer på den otte årige hoppe Cellagon Anna. Ekvipagen kommer fint igennem første del af banen og forcerer banketten og det efterfølgende spring perfekt. Den unge hoppe springer med stort overskud, men får desværre nogle ærgerlige bomme i sidste halvdel af banen og ender på 13 fejl, heraf en enkelt tidsfejl.

 

Herefter er det tid til endnu en gammel kending, britiske Michael Whitaker på den tretten årige hingst Valentin R. Michael Withaker har en fantastisk karriere bag sig, og er en af favoritterne i feltet. Parret får en refusering på aachenergraven og en dum fejl på en helt almindelig oxer. De ender i tiden 182,11 sekunder og får 9 fejl.

 

Herefter er det tid til klassens næstsidste rytter, ireren Cian O'Connor på Quidam'S Cherie. Også Cian O'Connor er en garvet herre og guider sikkert og velafbalanceret Quidam'S Cherie igennem den svære bane. De får en fuldt fortjent fejlfri runde i tiden 164, 99 sekunder, og lægger sig lige i halen på William Funnel. Hermed er omspringningen reddet på falderebet.

 

Klassens sidste rytter er endnu en irer Dermot Lennon på Loughview Lou-Lou. Parret har flere kontroverser i løbet af ridtet, men Dermot Lennon beviser af irere ikke er sådan at slå ud over den slags skærmydsler og fører Loughview Lou-Lou igennem uden fejl. Dermed slutter de sig til de to andre fejlfrie ryttere.

 

Omspringningen kommer således til at stå mellem tre garvede herrer, William Funnel, Cian O'Conner og Dermot Lennon.

 

Banen består nu af springene 1, 2, 3, 4a og 4b, 21, 22, 18 og 19. Fejlfri tid er 65 sekunder.

 

Første rytter i omspringningen er briten William Funnel på den ni årige vallak Billy Onslow. Billy Onslow er efter Billy Congo med Iroko til morfar. Ekvipagen har en lille fordel i og med at de har haft tid til at slappe af og restituere en smule, hvor de to konkurrenter knap når at få pulsen ned.
William Funnel er fast besluttet på at få sin 4. førsteplads i Falsterbo Derby, og får endnu en fejlfri runde i tiden 53, 41 sekunder.

Cian O'Conner på den ti årige hoppe Quidam'S Cherie e. Quidam's Rubin med Mifestyle til morfar, gør ham kunsten efter og snupper også en fejlfri runde i fantom tiden 49,81 sekunder. Cian O'Connors hoppe er rap på fødderne og er svær at slå på tid.

Sidste rytter på banen i dagens Derby er Dermot Lennon på Loughview Lou-Lou e. Limmerick og Jack Of Diamonds. Også denne ekvipage får 0 fejl, men er ikke i nærheden af at slå sin landsmand. Parret ender på en andenplads i tiden 51,31 sekunder.

 

Årets Derby er afsluttet, og vinderen, Cian O'Connor siger efterfølgende dette om sin oplevelse "Det er et fantastisk show at ride. Her er rigtig god opbakning, og mange traditioner. Banen er udfordrende både for hest og rytter, og der kræves fuld fokus hele vejen rundt." Til spørgsmålen om hvorvidt Cian skal ud og fejre sejren siger han: "Jeg drikker ikke, så jeg skal tilbage på hotellet, bestille roomservice og ligge i min seng og se den sidste runde af British Open."

 

Cian O'Connor vandt 24.750 euro for sin bedrift idag, så mon ikke der er råd til både roomservice og en ekstra gulerod til Quidam'S Cherie i aften.

Andenpladsen gik til Cians irske landsmand Dermot Lennon, der for sin præstation modtager 15.000 euro.

Tredjepladsen gik til britiske William Funnel der høstede en præmiecheck på 11.250 euro.

 

Danske Andreas Schou endte på en 12. plads og modtog herfor 750 euro.


Tilføjet d. 11-07-2015 kl. 19:09 af i kategorien Arrangementer.

Billede
Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider