Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Foldheste sundere end boksheste

Heste som holdes under frie forhold har mange fordele i forhold til de heste der bliver holdt under mere restriktive betingelser, udtaler prominent amerikansk heste-kirurg.

 

Welfare and Safety of Racehorse Summit

I forbindelse med det nyligt afholdte seminar Welfare and Safety of Racehorse Summit blev der afholdt en række interessante paneldiskussioner under en række på forhånd givne emner.

Seminaret, der er det - sjette i rækken - blev afviklet i væddeløbsindustriens amerikanske mekka - Kentucky, - havde speciel fokus på følgende temaer: væddeløbsbaneoverflader, skades statistik, uddannelse på tapetet. Konferencen, samlede ca. 200 eksperter fra fuldblodsindustrien, såvel ejere, avlere, hestefolk, veterinærer, jockeyer, banebestyrer og lovgivere.

 

Hold hesten i bevægelse - hele døgnet

På seminaret fremlagde den fremtrædende heste-kirurg Dr. Larry Bramlage, et inspirerende og tankevækkende indlæg med paneldiskussion.

 

Bramlage drøftede nogle relaterede problemstillinger i dialog med præsidenten for Grayson-Jockey Club Research Foundation Ed Bowen, hvortil han fremførte følgende: "gode trænere har evnen til at skubbe hestene frem til fitness uden at skubbe dem ind I skadesforløb. Gode trænere kan fornemme hvornår hasten trives og gør det godt". Bremlage understregede betydningen af at holde hesten I bevægelse og anser det som en kæmpe fordel, hvis man kan holde dem på fold, da det fremmer cirkulationen i kroppen at de bevæger sig kontinuerligt igennem døgnet. Han har den holdning at nutidens heste ikke er så hårdføre og stærke som de tidligere var, og at det primært skyldes, at de bliver håndteret anderledes end tidligere i deres nærmiljø.

 

Bramlage, fremførte at galop-trænere generelt er bedre til at håndtere haltheder hos heste end tidligere. Det skyldes ifølge heste-kirurgen at trænerne efterhånden har indset, at i stedet for at opfatte halthed som det egentlige problem, så er det som regel et symptom på, at der er noget andet der er galt. Det er den reelle årsag til problemet man skal søge efter og ikke bare symptom behandling. "Hvis du er træner og din hest blive halt, kan du ikke længere træne den. Førhen var haltheder din fjende og dit mål var at gore din hest haltfri. De bedste til at træne heste og til at give dem lange karrierer I sporten er dem der anerkender haltheder som et symptom på at bevægelsesapparatet er bagud og ikke kan følge med træningen", fremførte Branlage

 

Skader øger risikoen for gentagelser

Dr. Tim Parkin, der er epedemiolog fra University of Glasgow og konsulent for heste skades statistikken (Equine Injury Database) diskuterede risikofaktorer knyttet til dødsfald. Han fremførte at risikoen for fatale skader steg ca. 30 % hvis en hest havde haft en tidligere skade. Parkin fremførte også, at det er en udbredt misforståelse at væddeløbsheste ikke bør løbe som 2-års. Han tilføjede at den største risiko for dødsfald i USA opstår i sprint løbene op til 6 furlongs.

 

Øvrige paneldiskussioner

I segmentet for baneoverflader, blev det diskuteret, hvorledes eftergivenheden i baneoverfladen og fugtigheden i overflade har betydning, og at det er vigtigt de forskellige væddeløbsbaner udveksler information. I diskussionen om uddannelse, blev det drøftet at der er ved at ske en kulturforandring og det er vigtigt at informere offentligheden om, at industrien gør alt for at yde hestene den rette omsorg.

 

Kilde: Grayson-Jockey Club Research Foundation

 

Se hjemmesiden for sammenslutningen her

 

Billede

 

Heste som er meget ude og som trænes under hensynet til bevægeapparatet holder bedst


Tilføjet d. 28-07-2015 kl. 13:34 af i kategorien Forskning.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider