Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

14-årig med en lys idé: Have- og hestefolk knyttes sammen

Haveejere vil gerne have gødning til deres haver, og de fleste stutterier giver gerne fra sig af deres gødning. Og således startede Kristians idé, som nu er udmundet i hans nystartede hjemmeside: http://www.gratisgødning.dk

 

"- Jeg har altid elsket projektarbejde, og da jeg fik ideen, måtte jeg bare i gang".
Sådan lyder det fra 14-årige Kristian Nielsen, der til dagligt bor i en lejlighed på Østerbro i København, men i weekender og ferier besøger han sin faster, der bor på en hesteejendom i Vestjylland.

 

Billede

Kristians interesse for heste er ikke ny. Her er han som 7-årig på en pony, der lægger ryg til udtænkning af nye planer og projekter. (Privatfoto)


GratisGødning går i bund og grund ud på, at lave en side, hvor haveejere kan finde et stutteri, som de kontakter, besøger, og derefter får sig nogle hestepærer fra.

Kristian startede sin idé med at lave en brugerundersøgelse, hvor han med hjælp fra 70 haveejere fandt ud af, at der var meget stor begejstring for projektet. Af de 70 adspurgte kom han nemlig frem til, at 93% (65) syntes det var en god idé og ville benytte sig af hjemmesiden.


Formidler kontakt mellem stutterier og haveejere

Med et brugersikkert fundament at arbejde ud fra var det blot at komme i gang for Kristian, der begyndte at tage kontakt til rigets stutterier for at finde nogle hestefolk, der gerne vil af med lidt gødning fra folde og bokse.

- "Det var mange stutterier, der gerne ville af med deres mødding og pærer, og derefter gjaldt det blot om at finde den bedste måde hvorpå kontakten kunne formidles mellem stutterier og havejere," siger Kristian og uddyber: - "Dermed blev planen at bygge denne hjemmeside, der skulle være designet til, at haveejere kunne finde det nærmeste stutteri og derefter tage kontakt til stutteriet".


Det lykkedes i særdeleshed, og nu står Kristian tilbage med sin hjemmeside, der ligger inde med en masse stutterier, som vil være den del af GratisGødning. Hjemmesiden lyder kort og godt: http://www.gratisgødning.dk.


Det startede alt sammen med? en ferie hos fasteren

- "Jeg var ovre hos min faster, der bor i Vestjylland, og som har heste. Hendes veninde fra Storkøbenhavn var på besøg, og hun udnyttede muligheden til at få noget hestegødning med hjem til haven i København. Så vi blev sat til at skovle gødning," siger Kristian og fortsatter: - "Jeg tænkte, at det var langt at køre med gødning i bagagen. -Så kunne man ikke have fået noget fra det lokale stutteri i stedet? Dermed fik jeg ideen, som jeg bare måtte komme i gang med. Jeg elsker at starte projekter op fra bunden af og se, hvor langt jeg kan komme med dem, og i dette tilfælde ret langt".

 

Billede

Kristian er ikke selv bange for at tage fat i haven, og han ved, hvor stor en betydning, god gødning har. (Privatfoto)


Er der penge i det?

- "Formålet var fra begyndelsen, at jeg ikke skulle tjene penge på det. Jeg er mere drevet af min lyst til at udvikle en god ide. Men jeg har da efterfølgende tænkt over, at det da godt være, at jeg kan tjene lidt reklamekroner, hvis der er nogle, der vil have en annonce på sitet."


"Kristian glæder sig til at se, om det bliver stort. Der har været flere medier, der har henvendt sig, og der har været mange positive tilbagemeldinger på projektet, hvor det især har været populært, at GratisGødning jo er miljøvenligt, bæredygtigt og naturligt".


Kristian er altid klar til at indlemme folk og stutterier, der regelmæssigt har et overskud af gødning til GratisGødning - kontakt ham blot på hjemmesiden: http://www.gratisgødning.dk.


Fakta om GratisGødning:
- Via http://www.gratisgødning.dk finder haveejere et stutteri/hesteejere.
- Hesteejere tilbyder gratis hestegødning
- Haveejerne henter og/eller samler selv
- Forlods aftales dage og tider for indsamling og afhentning
- Stutteriejere henviser til bunker, folde og bokse, hvori der kan losses og samles
- Haveejere medbringer selv pose, trailer mv. til afhentning.

 


Tilføjet d. 08-07-2015 kl. 14:50 og sidst rettet den 08-07-2015 kl. 14:51 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider