Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Susann legede med bolde, så nu er hun en bedre rytter

Nogle gange lyder det for godt til at være sandt, når man får at vide, at man bare lige skal lave noget træning, der intet har med heste at gøre, og så bliver man en bedre rytter.
Men det gjorde Susann. Hun deltog i et kursus der hedder Ryttergymnastik, og nu har hun fundet balancen.

 

Susann havde læst om arrangementet på facebook. Ryttergymnastik. kunne det gøre en forskel? Hun meldte sig til af nysgerrighed og i håb om en forskel, og vi har talt med hende, efter hun deltog i kurset.

 

"Jeg så opslaget vedr. Ryttergymnastik på Facebook og syntes det lød interessant, da jeg som rytter er interesseret i at indvirke så korrekt på min hest som muligt. Og man hører jo hele tiden at rytterens eventuelle skævheder påvirker hesten, så jeg syntes at dette virkede som en god måde at få et overblik over ens krop på. Jeg var spændt på om et forløb på blot 4 gange ville kunne gøre en forskel."

 

Kurset foregår hos Karin B. Hoffmann, som til at starte med danner sig et overblik over kursisternes kroppe. Blandt andet skal alle stå på to badevægte, en fod på hver, for at se hvor meget vægt man lægger på hvert ben.

 

Susann fortæller: "Det viste sig at der var tre kilos forskel på den vægtfordeling, jeg havde på mine ben. Det var for mig lidt overraskende, da jeg er venstrehåndet, så jeg havde troet at jeg ville bære mere at min vægt på mit venstre ben."

 

På kurset arbejder man med diverse øvelser på måtte, balancebræt, bold og stående øvelser. En god blanding for at få styrket kernemuskulaturen, som jo er så vigtig for ryttere. Alt imens øvelserne udføres holder Karin et vågent øje med, om de udføres korrekt for ikke at gøre de naturlige skævheder i kroppen værre.

 

"Hele vejen igennem fik vi kyndig vejledning af Karin, og jeg synes hun er en dygtig underviser, som går op i at alle skal kunne være med. Det krævede virkelig en hel del af kroppen, når man ikke er vant til at træne på bolde m.m., men jeg gik altid derfra med en god følelse af at have brugt min krop korrekt. Hver gang vi havde afsluttet en session fik vi lidt lektier for som skulle hjælpe på at gøre vores kroppe mere lige", forklarer Susann.

 

Men hvordan kan alt det her få indvirkning på ridningen? Det fortæller Susann også: "For mit vedkommende opnåede jeg hurtigt mere kropsbevidsthed og jeg har kunnet mærke, at jeg nu kan indvirke mere korrekt i ridningen. Jeg har på min nuværende hest haft en tendens til at falde ud til højre på venstre volte, men dette er jeg blevet mere bevidst om nu og har fået lettere ved at komme ordentligt i ligevægt på hesten."

 

Der er et nyt kursus under opsejling, og man kan se datoerne og melde sig til på Ryttergymnastiks facebookside, hvor man også kan læse lidt mere om projektet. Susanns anbefaling er i hvert fald klar:

 

"Jeg kan helt klart anbefale kurset til alle ryttere, også selvom man ikke tror man går rundt og har en skævhed. Jeg blev overrasket over hvor stor en forskel de forholdsvis enkle øvelser vi lavede kunne gøre en så stor forskel på de fire gange Ryttergymnastikken forløb over. Det har hjulpet mig i min ridning og i min hverdag og jeg er blevet meget mere opmærksom på min krop i det daglige, hvilket gør en stor forskel, specielt for min ridning. Min hest er meget følsom, så jo mere korrekt jeg kan indvirke på hende, jo bedre er det for os begge to."

 


Tilføjet d. 02-04-2015 kl. 23:37 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider