Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Debataftener sætter fokus på velfærden hos dressurheste

Sidste debataften er i morgen, onsdag, i Odense!

 

De senere år har der i medierne været fokus på dyrevelfærden for dressurheste. For at sikre god dressurridning inviterer Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn til seminar med film og debat tre steder i landet.

 

Historier om hårdhændet ridning af dressurheste har i flere tilfælde kastet en skygge over sporten de senere år, og det vil Dansk Ride Forbund nu gøre noget ved.

 

Alle ryttere i Danmark skal ride med fokus på hestens velfærd, og derfor har Dansk Ride Forbunds Dressurudvalg produceret en film om korrekt dressurridning, som de seneste måneder har dannet rammen for en række temaaftener på de danske rideskoler.

 

Nu inviterer Dansk Ride Forbund i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn alle interesserede til film og debat ved tre seminaraftener i København, Odense og Aarhus.

 

"Dressur skal være en fornøjelse - også for hesten. En veltilpasset hest yder sit ypperste, og derfor er det vigtigt, at ridningen altid foregår på hestens præmisser. Filmen og det supplerende foredrag er et rigtig godt værktøj til ryttere, trænere og klubber i arbejdet med hesten, og vi håber, at rigtig mange - to- såvel som firbenede - får glæde af projektet. Ekvipagen skal have det sjovt sammen - både i træning og til konkurrence", siger Pernille Bigaard, formand for Dansk Ride Forbunds dressurudvalg.

 

Opbakning fra dyrevelfærdsorganisationer
Temaaftenerne møder opbakning fra både Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn, der begge synes, det er positivt, at Dansk Ride Forbund sætter fokus på emnet, så dressurhestenes velfærd sikres bedst muligt.

 

"Vi vil gerne være med til at sikre, at dressurridning sker på hestens præmisser, og her er information, dialog og debat en af måderne at sikre det på. Der kan være en tendens til, at nogle ryttere eksempelvis rider hesten for hårdt, ligesom brugen af sporer og kandar også kan misbruges og dermed give skader på hesten. Det er noget af det, vi gerne vil gøre op med", siger Yvonne Johansen, dyrlæge og projektleder for heste i Dyrenes Beskyttelse.

 

Det bakkes op af Hestens Værn:

"Hestens velfærd skal være i højsædet, også når de bruges til sport", siger Hestens Værns formand Julie Fjeldborg. "Det er vigtigt, at man som rytter og bruger forstår, hvordan hesten uddannes korrekt, så træningen og brug ikke skader den".


Hestens Værn mener, at dialog og uddannelse er vejen frem til at sikre hestens velfærd også inden for sporten, og disse temaaftener vil give et godt indblik i hestens grunduddannelse og korrekte brug.

 

Debat skal nå bredt ud
Formålet med de tre seminarer og de to dyreværnsorganisationers støtte er at brede debatten ud, så også ryttere, som ikke er medlem af klubber under Dansk Ride Forbund, kan være med. Desuden er filmen og tematikken ikke kun er interessant for dressurryttere, men for alle med tilknytning til ridesporten.

 

Seminarerne vil blive indledt med en forevisning af rideforbundets knap en time lange film om træning og ridning af dressurheste. Derefter vil der være debat med fagligt panel bestående af hesteadfærdsforsker Janne Winther Christensen, dyrlægerne Nicolai Jarløv og Henrik Steen Andersen, dressurdommer Leif Törnblad og berider Hasse Hoffmann.

 

Fakta:
Seminarerne afholdes:
28. april kl. 19.00 - 21.30 på Aarhus Universitet
30. april kl. 19.00 - 21.30 på Københavns Universitet
6. maj kl. 19.00 - 21.30 på Syddansk Universitet Odense

 

Billetter koster 50 kr. som betales ved tilmelding og kan bestilles på shop.dyrenesbeskyttelse.dk
Direkte link: shop.dyrenesbeskyttelse.dk/ produkter/49-billetter/ #I8PS7rjofq87a6KV.97

 

Pressemeddelelse: DRF

Forsidefoto: JP-Photo.dk

 


Tilføjet d. 01-04-2015 kl. 07:00 og sidst rettet den 05-05-2015 kl. 15:59 af i kategorien Arrangementer.
Forsidebillede: UVM 2014 i Verden af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider