Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Uofficielt kongeligt besøg hos Sadelmager B.K. Rützou i Taastrup

Hendes Majestæt Dronningen var 4/2-2015 på uofficielt besøg hos Sadelmager B.K. Rützou i Taastrup, hvor majestæten fik en rundvisning i det traditionelle sadelmagerværksted.

 

Hos Sadelmager B.K. Rützou fremstilles der udover sadler også vagt- og paradeudrustning for Den Kongelige Livgarde, blandt andet de kendte bjørneskindshuer. B.K. Rützou leverer også sadler og udstyr til Den Kongelige Stald Etat, samt vagt- og paradeudrustning til Kongeskibet Dannebrog.

 

Udover fremstilling af udstyr er sadelmageren endvidere ansat som ekstern underviser ved Københavns Biovidenskabelige Fakultet, hvor han underviser de dyrlægestuderende i sadler og sadeltilpasning.

 

I 2006 blev B.K. Rützou optaget i det engelske sadelmagerlaug "The Society Of Master Saddlers" og certificeret som "Qualified Saddle Fitter", hvorfor deres arbejdsgange og procedurer er underlagt strenge kvalitetskrav.

 

Brian Rützou udtaler: "Det var en meget stor oplevelse for mig og for mine medarbejdere at få besøg af Majestæten. Majestæten er meget historisk og håndværksmæssigt vidende og interesseret, og samtidig selv en aktiv og skabende kunstner og håndværker. Majestæten fik en rundvisning i værkstedet og så mange af de forskellige processer og håndværksteknikker, som vi bruger i vores dagligdag, samt de forskellige ting vi arbejder med. Herunder blandt andet fremstilling af Livgardens bjørneskindshuer, men også tilpasning af ridesadler. Selve besøget var kort varslet, og det var naturligvis ikke uden "sommerfugle i maven" at forberede besøget, samt at modtage Majestæten og forestå rundvisningen. Men det hele gik meget fint og naturligt - selvfølgelig under hensyntagen til den passende etikette. Majestæten udtrykte sin tilfredshed med besøget, som hun synes var interessant. Og udtrykte samtidig sin glæde over at det gamle håndværk blev videreført."

 

Billede

Foto: Camilla Poulsen


Tilføjet d. 03-03-2015 kl. 23:00 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider