Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Derbyvinderen Tumble Dust i Prix d'Amerique

På søndag slutter vinderen af Dansk Trav Derby 2014 Tumble Dust sig til den lille eksklusive skare af danskfødte heste, der har været på startlisten til et af verdens største travløb, Prix d'Amerique, der afvikles på Vincennes-banen i Paris.
Den 5-årige hingst, der trænes af svenske Tomas Malmqvist fra Jägersro Trav i Malmø, vandt den 21. december 2014 løbet Criterium Continental - Frankrigs største internationale løb for 4-årige heste - og ud over en førstepræmie på ca. 800.000 kr., sikrede Tumble Dust sig en indbydelse til start i Prix d'Amerique. En indbydelse, kredsen omkring hesten meget hurtigt valgte at takke ja til!


Du kan se Tumble Dust vinde Criterium Continental på dette link

Tumble Dust har nr. 9.

 

Vi skal tilbage til 1990 for at finde den seneste danskfødte deltager i Prix d'Amerique - det var Indus med Hans Svensson i sulkyen, der sluttede på en femteplads.
Den bedste danske placering stod legendariske Tarok for, da den i 1980 blev nr. 4 med sin faste makker Jørn Laursen i sulkyen.
Vores svenske naboer har klaret sig langt bedre i løbet, da svenske heste står for adskillige sejre i Prix d'Amerique - senest i 2014, hvor Maharajah og kusken Örjan Kihlström strøg først over mållinjen.

 

Ved sejren i Criterium Continental sad svenske Björn Goop i sulkyen bag Tumble Dust, men han har for længst lovet sig væk til en anden deltager i Prix d'Amerique, franske Timoko, som han kørte til sejr i Elitloppet i Stockholm i 2014.
Træner Tomas Malmqvist skulle derfor finde en anden kusk til Tumble Dust, og valget er faldet på den belgiske mesterkusk Jos Verbeeck, der kender Vincennes og det særlige franske startsystem ud og ind.

 

Tumble Dust kommer i øvrigt med helt frisk hæder, idet den ved Hestesportens Galla, der blev afviklet i lørdags, blev kåret til såvel Årets 4-årige travhest og Årets travhest.

 

Prix d'Amerique afvikles over 2700 meter med voltestart - der er en samlet præmiesum på 1 mio. euro, hvoraf de 450.000 tilfalder vinderen. Løbet er programsat til kl. 16.25.

 

Billede

Tumble Dust vinder Criterium Continental for Björn Goop


Tilføjet d. 21-01-2015 kl. 14:28 af i kategorien Travsport.
Forsidebillede: Ingen titel af honeylady




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider