Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mødet med en fusker   Kronik

Vi har tidligere her på Heste-Nettet fremhævet sager om Helene Damm, ligesom hun også er omtalt ganske mange andre steder (se linksamling i bunden). Vi bringer her et læserbrev af
Helle Brønnum vedrørende endnu en oplevelse - et salg af en hest, der fik konsekvenser.

 

Mødet med en fusker

Dette er historien om et møde med en dreven fusker, Helene Maritza Fjordmand Damm, til advarsel så andre ikke risikerer samme oplevelse.

 

I februar 2014 så jeg en annonce på Joras, hvor en Tanja Rasmussen i Horsens med mailadresse tanjaceclie@gmail.com, søgte en drægtig Islandsk hoppe.
Jeg svarede på annoncen, og skrev at jeg havde en drægtig Islandsk hoppe, IS1997236762, - Tíbrá frá Álftárósi. Jeg mailede frem og tilbage med Tanja, og det lød til at Tanja kunne give min lidt specielle Tíbrá gode forhold og kærlig opmærksomhed.

 

Da økonomien ikke var det væsentlige i forbindelse med Tíbrá, accepterede jeg at sælge Tíbrá på afdrag.

Der blev indgået skriftlig aftale med Tanja Rasmussen om køb af min drægtige Islandske hoppe, Tíbrá frá Álftárósi. Jeg anvendte Dansk Islandshesteforenings kontrakt, og særlige vilkår vedr. betaling blev specificeret under § 9. Her blev det bl.a. også specificeret at ejercertifikat forblev hos sælger som garanti for betaling.


Købekontrakt blev underskrevet af begge parter 11.02.2014.

 

Tanja skrev i en mail 28.02.2014, at den første betaling blev foretaget fra hendes kusines bank, da hun var i gang med at skifte bank. Det fremgår af bankudskriftet, at afsender er Maritza Helene F Damm, Ryesgade 7 st. -4, 8700 Horsens.

 

Det tænkte jeg ikke videre over, da betalingerne for marts/april/maj/juni foregik som aftalt. Desuden kendte jeg heller ikke dengang til "fænomenet" Helene Damm.

 

Tíbrá flyttede hjemmefra 4. april 2014, og jeg modtog mange mails og sms'er fra Tanja Rasmussen, og alt virkede meget fint for Tíbrá.

 

Betaling udeblev - og føllet sættes til salg

Men men men? Betaling for juli skete ikke som aftalt, og trods gentagne skriftlige henvendelser til Tanja Rasmussen, udeblev betaling for både juli og august.
Jeg prøvede at komme i telefonisk kontakt med Tanja Rasmussen, men også dette uden held.
Jeg skrev derfor endnu en mail til Tanja Rasmussen og gjorde hende opmærksom på, at hun ikke kunne sælge føllet født 04.06.2014, når føllet ikke var hendes.

 

Jeg havde nemlig set, at Tanja Rasmussen den 13.07.2014 havde sat føllet til salg/bytte på http://www.joras.dk, som er et netforum for Islandske Heste.

 

Tanja Rasmussen identisk med Helene Damm

Efter at jeg forgæves både på telefon og mail havde forsøgt at komme i kontakt med Tanja Rasmussen, lagde min datter, Lea, den 11.08.2014 en advarsel på facebook. Lea fik meget hurtig respons, gående på at personen Tanja Rasmussen med stor sandsynlighed var identisk med Helene Damm, som er berygtet i hestekredse som fusker.


Lea tog screendump af Helene Damms indlæg på facebook, og vi genkendte straks vores hest og føl!

 

Jeg satte samme dag en advarsel på http://www.joras.dk. Vi skrev for at advare evt. køber mod at købe føllet af Tanja Rasmussen, og skrev at vi var ved at undersøge om Tanja Rasmussen er identisk med Helene Damm.


Og herefter gik alting meget meget stærkt, og vi erfarede hurtigt, at Tanja Rasmussen er samme person som Helene Maritza Fjordmand Damm.


Helene Maritza Fjordmand Damm begyndte herefter at slette sine profiler på sociale netværk.

Andre gjorde os opmærksomme på http://www.heste-nettet.dk, hvor Helene Maritza Fjordmand Damm, i al fald siden 2008, har været kendt for bedrageri ved at sælge lånte og ikke fuldt-betalte heste videre.

 

Hoppen sendes til fremmed hingst

En anden hjælpsom person gjorde mig opmærksom på, at hun havde genkendt min hoppe og føl, og kunne huske at hoppen skulle til hingsten "Áll". Det lykkedes os at tage screendump fra bl.a. 19.06.2014, hvor det fremgår at Helene Damm Hansen ville sende hoppen til hingst 30. juni. Dette var jeg på ingen måde vidende om!

 

Der findes 2 Islandske hingste med bedækningstilladelse i Danmark med navnet Áll.
Jeg ringede derfor til begge hingsteejere, og hingsteejer LJ i Nibe kunne oplyse mig, at min hoppe og føl var i hendes varetægt. Helene Damm havde afleveret min hoppe til fremmed hingst uden mit vidende og uden min accept! Heldigvis kendte hingsteejer forhistorier om Helene Damm, og da jeg kunne fremvise dokumentation på misligeholdt købekontrakt, samt ejercertifikat på retmæssigt ejerskab, og betalte hingsteejer for bedækning, udleverede hingsteejer 11.08.2014 min hoppe og føl.

 

Jeg sendte den 12.08.2014 mail til Tanja Rasmussen / Helene Maritza Fjordmand Damm, og informerede hende om at jeg havde hjemhentet min hest og føl.

 

En erfaren fusker

Efter at jeg den 11.08.2014 hjemhentede min hoppe og føl, er jeg blevet kontaktet af mange mennesker som også har været udsat for Helene Maritza Fjordmand Damm.
Googler man navnet "Helene Damm" bliver man hurtig bekendt med en person, kendt for en meget lang række af fuskerier. Flere har selv forsøgt at få hende dømt for fuskeri, men det er desværre ikke lykkedes.

 

Min sag endte heldigvis "lykkeligt". Jeg ønskede kun en bedre eksemfri tilværelse med mere opmærksomhed for min hest, men det jeg kan se, er, at hoppen er væsentligt tyndere end før, at hendes eksem ikke er blevet behandlet, og at hun ikke har haft smed i den periode, hvor hun har været i Tanja Rasmussen / Helene Damms varetægt.

 

For at Helene Damm ikke skal kunne fortsætte sine fuskeraktiviteter, hvor hun sælger lånte og/eller ikke fuldt-betalte heste videre, og sender andres hopper til fremmed hingst og ikke betaler hingsteejer for bedækning, eller henter hoppen hos hingst, står jeg derfor frem og fortæller dette.
Det ændrer selvfølgelig ikke min sag, hvor jeg er blevet en voldsom oplevelse og erfaring klogere, men det er mit håb at denne artikel, med den ekstra opmærksomhed det forhåbentligt giver, kan bidrage til at sætte en stopper for Helene Damms uhyggelige fuskeri, så andre personer ikke kommer i samme situation som jeg, og mange andre mennesker og heste ikke udsættes for svigt og behandles som kastebolde.

 

Selv Stambogskontoret er bekendt med Helene Damm, og at hun "ikke er let at holde styr på" og på World Fengur findes hun med mindst 4 forskellige World Fengur ID'er.

 

Jeg vil slutte af med en stor tak til alle der har hjulpet - jeg er rørt og taknemmelig for den støtte vi har modtaget i "sagen" Tíbrá. Kun med utrolig hjælp, støtte og information fra mange søde mennesker, er Tíbrá og hendes føl 2014 hentet hjem.

 

Helle har i dag, 10.06.2015, modtaget brev fra Sydøstjyllands Politi, som skriver : "Jeg kan oplyse, at Maritza Helene Fjordmann Damm er sigtet for dokumentfalsk i forbindelse med handlen og at denne del af sagen vil blive retsforfulgt."

 

Linksamling:

29.07.08: Gidselheste tilbage hos deres ejer

04.03.09: Opfølgning på heste stjålet i Skanderbo

24.44.09: Hende fuskeren vi alle snakker om!!

27.01.13: Nordjysk Dyreredning; Hvor er denne lille islænder

 

Ovenstående er kun et udpluk. Der findes utallige sager, når man Googler Helene Damm, Maritza Fjordmand, og andre navne, som Helene Damm bruger.

 

Billede

Tíbrá frá Álftárósi. Privatfoto

 


Tilføjet d. 10-06-2015 kl. 12:45 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider