DV sejr i Nürnburger Burg-Pokal finale

Danskopdrættede Samba King e. Sandro King/Lancet (opdr. R. Hagenaars) har netop sejret i den tyske prestigefyldte Nürnberger Burgpokal finale i Frankfurt redet af Matthias Alexander Rath

Samba King her under Jim Rasmussen til UVM finalen i Verden i 2012 (Foto: JP-Photo.dk)

Nürnberger Burg-Pokal turneringen løber over hele 14 kvalifikationer hvor de bedste 7-9-årige lilletursheste til slut mødes i det endelige opgør om at finde tysklands nye dressurstjerne under finalestævnet i Frankfurt. I år blev tysklands bedste nye stjerne altså en dansk hest.

Samba King er jo ikke et ubeskrevet blad i dansk dressursport idet han gjorde lynkarriere under Jim Rasmussen, der nåede at ride Samba King i et halvt år. På det halve år nåede Jim til gengæld både

at kvalificere hesten til VM for unge dressurheste i Verden, hvor de sluttede på en tiendeplads i finalen, hvorefter de sluttede af med at vinde DRF's championat for 6-årige dressurheste. Den store interesse der var skabt omkring hesten resulterede herefter i salget af ham til Tyskland.

Det blev Franziska Eisenmann, kæreste med Matthias Alexander Rath, der købte den talentfulde danske vallak af dens ejer og tidligere rytter Helle Pia Koch.

Da Franziska i øjeblikket er på barsel med parrets første barn, er det Matthias der har overtaget tøjlerne på den talentfulde og ekspressive vallak. Parret vandt overbevisende finalen med 74,56 pct

Se samlet resultat af finalen her

Der var i øvrigt yderligere succes for DV ved samme stævne da Schweiziske Marcela Krinke-Susmelj med DV-vallakken Smeyers Molberg e. Michellino/Rambo (opdr. Atterupgaard) tog sejren i den internationale 4-stjernede Grand Prix Special med 74,667 pct.