Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Berger's Smedie Aps indgår aftale om at sende hjælp til U-lande

Berger's Smedie Aps i Nørre Aaby har indgået en sponsoraftale med The Flying Anvil Foundation, også kendt i beslagsmedkredse som FAF. FAF er en humanitær organisation som har som mål at oplære og uddanne folk i dele af verden, hvor kendskabet til korrekt skoning og beskæring er minimal eller helt manglende.

 

I store dele af de områder er folk stadig afhængig af hesten, æslet eller muldyret som trækkraft til at skaffe vand mad og materialer til dagligdagen. Lokalbefolkningens tilgang til korrekt viden om beslagarbejde er desværre normalt begrænset, lige som de ikke har adgang til de materialer og udstyr som beslagsmede i I-landene har. Deres manglende adgang til f.eks. fabrikslavede hestesko og søm, samt til nyt stål som er velegnet til skofremstilling er en af de store udfordringer, da det indebærer at FAF's undervisere skal lære de lokale at lave sko af alt forhåndenværende stålmateriale, som f.eks. kan være armeringsjern. Det værktøj som er til rådighed er også i meget varierende kvalitet, men her kan FAF være behjælpelig, med værktøj til kursisterne. Dette værktøj finansieres gennem sponsorater fra såvel firmaer som private. Ønsker man at sponsorere et større eller mindre beløb til The Flying Anvil Foundation, kan man kontakte dem via deres hjemmeside, eller tage kontakt til Berger's Smedie, som vil være behjælpelig med formidle kontakten.

 

Billede

 

Billede

 

Grundlæggeren af FAF, Svejtseren Bernard Duvernay, startede i 1985 med at undervise smede i Mellemamerika, og sidenhen har man været rundt i så forskellige lande som f.eks. Sydafrika, Tjekkiet, Oman, Qatar, Kina og Indien. I 2012 lykkedes det Fonden at skaffe midler til at lave en decideret skole. Denne valgte man at placere i Dundlod i Indien, hvorfra man kan dække undervisning i et meget stort område. Undervisningen foregår her af lokale folk, som FAF har stået for uddannelsen af, samt højt kvalificerede beslagsmede fra hele verden. De frivillige smede er typisk udsendt i 2-3 uger, og de arbejder i den periode uden at få andet end deres rejse og ophold betalt. Rejse og opholdsudgifterne til underviserne bliver typisk betalt af sponsorater fra firmaer inden for beslagsmedsfaget.

 

Det er et sådan sponsorat som Berger's Smedie og deres eget værktøjsmærke VFT Denmark har givet til The Flying Anvil Foundation, hvilket har givet fonden mulighed for at sende den meget dygtige finske smed Riina Villanen af sted til Indien i en 14 dages periode. Riina var på FAF Institute i Dundlod fra d. 10.-23. november.

 

Billede

 


Tilføjet d. 29-11-2014 kl. 13:00 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider