Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Invitation til alle kuske - Også dig der ikke er medlem af en køreforening!

Vogntype og heste/ponyrace er underordnet

Sjællandske Sportskuske arranger flere gange årligt til nogle flotte arrangementer, hvor alle kan deltage. Det gælder både fritidskuske og konkurrencekuske og kaperkuske. Vi finder et egnet sted, ofte en smukt beliggende herregård som lægger jord og skov til. Der laver vi enten form for skovtur, hvor man gør sig de bedste anstrengelser for at præsentere sin høstvogn med jyder eller charabanc med fuldblod, så godt man kan og i påklædning som passer til vogn og tidsalder, hvis det er muligt. Du kan også benytte din helt moderne marathonvogn eller - kombineret vogn og så er påklædningen jo lige til!

 

Skovtur i stadstøjet

Et sådan arrangement kaldes "Private Driving" og der kan også være lagt lidt små konkurrencer ud på ruten eller den skal køres på en idealtid. Lyder det som noget så se arrangementskalenderen på hjemmesiden http://www.sportskuske.dk. I kan deltage uden at være medlem af nogen køreforening første gang i deltager. Så får du prøvet om det er noget for dig og her bliver ekvipagerne ikke bedømt. Her er der mange som prøver sig frem og bliver grebet af det. De møder typisk op efter nogle gange med en stadsvogn og lidt efter lidt prøver kræfter med næste mulighed som er "concour'en"

 

Lidt mere krævende

For de lidt mere nørdede, arrangeres der på samme deltagerbetingelser Concours de Tradition. Her gælder det om at have detaljerne i orden og være så autentisk som muligt. Her kan både originale vogne og moderne kopier deltage. Selv marathonvognen må du benytte her. Der bliver blot givet mindre point for de to sidstnævnte i forhold til en velholdt original vogn i den del af arrangementet som vedrører selve præsentationen. Det bliver nøje tjekket igennem af en eller to strenge dommere. Også her kan en høstvogn få højere karakterer end en fin "break" I denne konkurrenceform indgår også en keglekørsel efter skovturen, som godt kan vende helt op og ned på oprangeringen til sidst, så her kan alle vinde.

 

Prøv, og se om det også er noget for dig

I begge "discipliner" deltager kuske fra alle samfundslag og har det rigtigt hyggeligt sammen. Det sker også at en kusk kan hjælpe en anden med noget udstyr eller en vogn. Måske blot et specielt vognbeslag som ikke er så let at finde mere.

Du behøver altså ikke at melde dig ind i nogen køreforening første gang du vil prøve at være med. Blot du melder dig til via hjemmesiden og betaler deltagergebyret. Senere kommer du også ind under den regel, at hver ekvipage skal stille med en "hjælper" Vedrørende spisning ved de to arrangementstyper, varierer det lidt. Nogle gange har vi selv med og andre gange kan man købe på stedet.

 

Billede

 


Tilføjet d. 19-11-2014 kl. 12:26 af i kategorien Kørsel.
Forsidebillede: OLYMPUS DIGITAL CAMERA af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider