Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hingstekåring i Herning gennemføres

Europæisk landbrugskrise i forbindelse med mund- og klovsyge får foreløbig ingen konsekvenser for Dansk Varmblods store arrangement i Herning, den årlige hingstekåring. Dansk Varmblod aflyser kun sit store arrangement, hvis der konstateres mund- og klovsyge i Danmark.

Arrangementet finder sted fra torsdag til søndag i Messecenter Herning og kombineres med udstillingen "Hest og Rytter". Hingstekåringen bliver gennemført, medmindre der konstateres et dansk udbrud af mund- og klovsyge. Vi foretager os kun noget, hvis vi får et påbud fra myndighederne om at aflyse, siger Per Høst-Madsen, pressechef i Dansk Varmblod.

I dag venter han med spænding på en endelig melding om mistanken om et muligt udbrud ved Lemvig [HN: Det har nu vist sig at der ikke var tale om mund- og klovsyge].
Dansk Varmblod har fået mange henvendelser fra urolige deltagere i hingstekåringen og udsender derfor en pressemeddelse i dag, hvor man slår fast, at arrangementet gennemføres - i hvert fald som situationen ser ud i skrivende stund.

Frygten kunne gå på, at der også er klovbærende dyr på landbrug, hvor man har heste, men det gælder efterhånden kun et fåtal af steder. Desuden er hverken heste eller mennesker smittebærere. Endelig er det let at overholde 48 timers karantæne, før man må gå ind i en stald - for arrangementet varer jo fire dage fra torsdag til søndag.

Dansk Varmblods veterinære konsulent, dyrlæge Hans Skovgaard, supplerer med at sige, at selv om heste og mennesker ikke er smittebærere, kan de være passive "overførere", da smitten kan føres med vinden.
Det er baggrunden for, at hingstekåringen denne gang ikke modtager heste fra England eller Irland. Desuden skulle der have været en gris med i det store galla-show, men det kommer der ikke, siger Hans Skovgaard.

Arrangementet havde sidste år 31.5000 besøgende, og for arrangører og udstillere er det en fuldstændig uoverskuelig situation hvis de bliver nødt til at skride til aflysning. Det ville ganske enkelte være en katastrofe, siger Per Høst-Madsen

[Kilde: Hanne Steen Hansen, Herning Folkeblad]

 

Tilføjet d. 05-03-2001 kl. 22:26 af i kategorien Nyheder generelt.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider