Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Blend

Billede
Billede
Billede
Video

 Pony, blanding
 Vallak
 8 år 
 152 cm
 Gul
Temperament:

Basse er en rolig dreng, men med massere af energi som han gerne vil bruge. Basse elsker at stå på staldgangen og bare hygge :)

Basse er udover at være rolig en frisk og energisk dreng som elsker at blive brugt, trods hans kraftige bygning er han let til tå. Man føler ikke på noget tidspunkt at han er stor og kraftig tværtimod. Jeg kunne nemt se når han travede at han havde god fart og at hans størrelse på ingen måde hindre ham i hans bevægelighed, men at sidde på ham er noget helt andet. Her får man virkelig lov til at mærke hvor let til tå han er, jeg var positivt overrasket - han viser klart talent indenfor hurtig ponytrav uden at lave anslag til galop.

I boksen er han et stort nussehoved og han elsker opmærksomheden. Han passer harmonisk rigtig godt med de andre heste på vallak folden, men også hans sidekammerater passer han godt sammen med, når jeg står på staldgangen med Basse så kalder hans sidekammerat på ham.

Han er helt cool med at være i et ridehus nu og er også blevet ret god til longering :)

Han kan rides med/uden bid og sadel :)

Gangarter:

Skridt: Flot og energisk.
Trav: Smuk ponytrav med høj fart. Basse er en stor kraftig pony, men trods hans kraftige bygning så er han utrolig hurtig og let til bens. Hans trav er som at flyve afsted og giver fornemmelsen af frihed som jeg aldrig har prøvet før. At trave på Basse er det sjoveste jeg har prøvet i lang tid og jeg glæder mig til næste gang.
Galop: Ponygalop med høj fart.

Stævner:

Ingen endnu, men med hans energi niveau og livsglæde så kunne det godt blive muligt en dag, da jeg har en fornemmelse af at han er perfekt til stævner med hans glæde :)

Stamtavle:

Han har ingen stamtavle fordi han er halv fjordhest og halv haflinger, men den gamle ejer prøver alligevel at finde ud af hvem hans forældre er. Det eneste vi ved lige nu er at hans mor var fjordhest og hans far var haflinger.

Køn:

Vallak, en køn en af slagsen.

Bemærkninger:

Blend (engelsk for blanding og dagligt kaldet Basse) er en super dejlig blanding af fjordhest og haflinger, jeg overtog ham d. 05.12.2014.

Jeg har på Facebook lavet en side til Blend hvor dem der har lyst kan følge os. :)
Følg linket og lær Basse at kende på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Blend/561672003966270
eller på hestegalleri:
http://www.hestegalleri.dk/galleri/306017-anden_saerlig_race_blend

Fortid:

Basse har meget af sit korte liv stået på fold med en anden hest, men uden særlig meget menneskelig kontakt som han i dag bære lidt præg af. Han er meget kontaktsøgende af den grund og har tendens til at blive distraheret meget nemt. Han flyttede ud til hans gamle ejer i sommeren 2014 hvor hun har arbejdet meget med ham og det kan helt sikkert mærkes. Hun har lært ham at løfte hove / blive striglet / være i hænder / have sadel og hovedtøj på / at have rytter på ryggen og helt sikkert mange andre gode ting. Han fik desværre i sommers en hovbyld, men det er ikke noget der har betydning for ham mere (heldigvis).

Historien om hvordan Basse blev min:

Efter jeg solgte min første hest Jane Træholt som jeg jo havde i næsten 10 år overbeviste jeg mig selv om at jeg aldrig ville have hest igen fordi jeg ikke kunne klare smerten ved at miste igen, men efter at være flyttet fra København til Aalborg ændrede alt sig drastisk.

Jeg havde søgt ind på HA Erhvervsøkonomi på Aalborg universitet, men det var overhovedet ikke mig og jeg var tæt på at gå ned med stress. Så kom min mor og besøgte mig - hun påpegede at jeg jo ikke var glad og endelig holdt jeg op med at lade som om alt var godt. Jeg søgte ind på dyrepasser/hest i Århus Malling hvor jeg kom ind.

Jeg fandt meget hurtig ud af at man får mere ud af uddannelsen ved at have en hest med så jeg begyndte at overveje at låne en. Jeg begyndte at tænke mere og mere fordi tanken om at aflevere en hest tilbage efter opholdet ikke ville være så sjovt at måske jeg skulle købe min egen igen.

Jeg begyndte så småt at lede efter en hest - jeg begyndte så småt i oktober/november hvor jeg stadig gik på Aalborg universitet da jeg igen var begyndt at søge over mod heste ved at få en part. Jeg havde besluttet at jeg skulle have hest igen i sommeren 2015, men da jeg så blev klar over at jeg ikke ville gå på universitetet, men på landbrugsskole så tænkte jeg - hvordan lære man sin nye hest bedre at kende end på en skole hvor fokus er heste og man bor det samme sted.

Jeg besluttede at jeg ville have hest igen og ledte nu for alvor, jeg har set en masse heste og jeg valgt faktisk en anden før jeg havde set Basse, men endte med at sige fra. Jeg begyndte at lede igen og var ude og se en masse andre heste. Min far og jeg tog en dag hvor vi kørte rundt i Jylland for at se 2 forskellige heste.

Her mødte jeg en knapstrupper/fjordhest blanding, men kemien mellem os var ikke helt så god så jeg kørte videre. Undervejs til næste stop skrev Blend's gamle ejer om en 5-årig haflinger/fjordhest på 143 blev for lav, da han er bred mente jeg at han var et kig værd så vi aftalte at han var den sidste jeg skulle se.

Ved stop nummer 2 faldt jeg helt pladask for en tinker hoppe på 4 år ved navn Yasmin, hun har en lignende historie med Blend. Hun har i sine 4 år kun gået på den samme fold med sin mor og nogle andre heste. Jeg var overbevidst om at hun var den hest jeg skulle have indtil jeg så Blend for første gang.

Han var glad, nysgerrig, kontaktsøgende og helt igennem bedårende. Jeg var solgt første sekund jeg så ham, hans ejer hun var overrasket over at vi kunne komme forbi når hun bor i Bramming og jeg bor i Aalborg, men vi var heldigvis ikke mere en 45 min væk ved 2 stop.

Jeg kælede med Blend og striglede ham, og da vi endelig var på ved hjem sent om aftenen var jeg ikke et sekund i tvivl om at Blend var den hest jeg skulle have. Der var kun et problem, hans tidligere ejer var ikke sikker på at hun ville sælge ham da hun ligesom jeg synes at han er helt igennem fantastisk, men han gik på en fold med en fjordhoppe som ikke rigtig gad ham og han ville gerne bruges derfor valgte hun alligevel at sælge ham til mig fordi hun ligesom mig selv tror at vi kan blive et godt makkerpar.

Jeg købte Blend af hende og aftalte at få ham hentet fredag d. 05.12.2014, men jeg var selvfølgelig stadigvæk lidt ked af at jeg ikke kunne give tinker hoppen Yasmin et godt hjem. Min far endte så med at købe hende fordi han som mig selv så et stort potentiale i hende så derfor flyttede hun med Blend til Aalborg fredag d. 05.12.2014.

At få de to heste hjem var et større projekt, da min fars bil ikke kan trække to heste bestilte vi en hestetransport, men der var lange forsinkelser pga. et tragisk uheld på motorvejen ved Kolding så i stedet for at hente Blend kl. 12-13 stykker blev klokken 18, heldigvis gik Blend op helt uden problemer. Yasmin blev så først hentet kl. 19 der stod fem mennesker parat til at løfte hende i traileren, men efter kun et minut gik hun bare op. Blend blev selvfølgelig urolig da hestetraileren blev åbnet uden at han skulle ud, men det var ovre næsten med det samme.

Turen hjem gik uden problemer og de kom begge to på stald omkring kl. 23 i Aalborg. Jeg stod og nussede med Blend, de havde begge to taget flytningen godt. Da jeg kom hjem havde jeg stadig svært ved at forstå at jeg har fået hest igen, jeg er stadig lidt bange for at vågne op for at opdage at det bare var en drøm.

Nu har jeg min egen hest og vi skal på landbrugsskolen Århus Malling og studere dyrepasser/hest sammen fra d. 19 januar 2015.

Opholdet på Malling landbrugsskole er ved at være slut da vi her på fredag skal hjem igen alle sammen, det har været det mest fantastiske halve år i mit liv. Udover det så er Blend heller ikke den hest han var da vi flyttede herned. Han er blevet en helt fantastisk hest som indtil videre har vist talent for alt hvad han har prøvet her :)
 
 
 
 

[Part] Fantastisk fjordhest/haflinger søger part!!

Verdens kærligste vallak søger en ven/passer.
2750 Ballerup

Står 1.6 km fra Ballerup st. med bus fra stationen til døren.

Alt med Basse vil i hvert fald de næste 2-3 måneder forgå fra jorden.
Der kan på længere sigt være tale om en ridepart, med interesse for jordarbejde, skovtur og let dressur på hyggeplan.

Jeg vil som jeg har gjort de andre gange jeg har søgt part starte med facts om hesten, men tilføjet et par ekstra facts.

Navn: Blend (kaldes og reagere på navnet Basse)
Alder: 7 år (01.01.2009) ? jeg kender ikke hans præcise fødselsdag, men har givet ham fødselsdagen 8 april.
Stangmål: Et sted imellem 1.48-1.52 (ikke målt, men er formodentlig hest)
Race: Fjordhest/haflinger blanding, med gode kvaliteter fra begge racer, hvis jeg selv skal sige det.
Køn: Vallak.
Temperament: Rolig og medgørlig, men har en fuldblodshest gemt godt inde bagved som godt kan kigge frem. Det skal ikke forstås som at han er utilregnelig for med tid og tålmodighed vil denne side være under kontrol hvis den skulle dukke op (det sker måske 1 gang på 1 år). Han er anvendt som børnepony af børn helt ned til 1,5 år. Han er trukket af en 5-årig og redet af en 10-årig i cordeo uden problemer.
Anvendelse: Skovture og alle former for jordarbejde, hvis han ikke har lært det så er det på listen over det han kommer til at lære. Han har tidligere forsøgt sig med dressur op til nogle få LA øvelser samt spring op til 1 meter. Han rides kun i skoven p.t. grunden kommer længere nede.
Underviser: Vi modtager undervisning af Camilla Stormont, de fleste hvis ikke hver gang hun kommer til Sjælland. Kæmpe fan her!
Udstyr: De andre facts har nok givet ret godt praj om hvilket udstyr der anvendes, men jeg nævner det lige alligevel. Vi bruger hackamore med løse tøjler på tur m. bomløs sadel el. ruskinds ride on pad uden bøjler dog også helt uden sadel. Vi rider i cordeo på banen og den eneste anden hjælp er en dressurpisk som anvendes som forlænget arm altså med andre ord en guide. Fra jorden anvendes der rebrime og cordeo. Sporer og bid anvendes ikke, det er noget jeg har fravalgt.
Fataliteter: Ridebane og skov samt en opvarmet rytterstue. Intet ridehus og ingen mulighed for det.

Okay, vi er nu igennem de typiske spørgsmål som jeg bliver stillet, så nu vil jeg stille jer nogle spørgsmål som er alt afgørende for om du/I behøver at læse videre :)

Kan du lide at arbejde fra jorden? Synes du det er helt fantastisk at kunne kommunikere med hesten på hesten sprog? Elsker du at se en hest som altid bliver glad for at se dig når du kommer? Vil du gerne have at hesten venter på dig ved leddet med et venligt vrinsk og ørerne rettet mod dig? Elsker du at hesten lytter til dig ved at vende ørerne imod dig når du snakker? Er ridning for dig en bonus, men ikke et must? Kan du finde på at tage ned i stalden selvom det ikke er din dag kun fordi du bare gerne vil være sammen med hesten?

Kan du svare ja til alle disse spørgsmål? Så er du i den helt rigtige annonce. Kunne du svare nej til de overstående spørgsmål, så er han nok desværre ikke noget for dig, men held og lykke med at finde den part som passer til dine behov :)

Okay, nu er vi ved den del af annoncen hvor de fleste er soteret fra og dig som stadig læser, er måske den vi søger?

Blend, i daglig tale Basse, er en skøn vallak med et enormt dejligt udtryk. Han er glad, kvik og giver altid et smil på læben. I jordarbejde er han hurtig, han har stor motivation og et kæmpe overskud. Han er meget tydelig når han ikke forstår opgaven og gør alt hvad han kan for at forstå hvad du ønsker, han forsøger typisk alle de ting han har lært for at se om det var det du bad ham om. Han lytter til dine signaler og følger dem så godt han kan. Jeg er ved at træne ham til at kunne deltage i jordtræningskonkurrencer, hvilket også kunne være noget du evt. havde lyst til? Det kommer både til at være agility, løsarbejde, løsspring, jordarbejde, tricks, lineføring og dressur fra jorden. Så der er en masse at tage fat i, vi har haft fat i let agility, løsarbejde, jordarbejde, tricks, løsspring og vi har for noget tid siden haft fat i lineføring med henblik på tilkørsel dog er lineføring noget af det han har meget svært ved, derfor kom det på pause. Han er selvfølgelig ikke helt god til det hele, men jeg har jo også kun haft ham i 2 år. Dressur fra jorden har vi endnu ikke haft fat i, men hvis vi når langt med alle de andre ting vi har gang i komme vi måske i gang med det i det nye år.

I ridning, er Basse ligesom i jordtræning, en pleaser. Han gør det bedste han kan for at opfylde vores ønsker, han rides med sæde og ben. Han har som sagt gået øvelser op til LA hvilket betyder at han kan lave schenkelvigninger i skridt/trav, han kan skifte mellem gangarterne fra parade til galop osv. Han har sprunget op til 1 meter, dog har han kun sprunget baner på 60 cm. Han er dygtig og han elsker at spring, han har dog brug for at rytteren kan guide ham og ikke selv er nervøs. Er rytteren nervøs nægter han alt over 60-70 cm, når man springer lægger han som regel ikke noget i et spring under de 30-40 cm, det er simpelthen for nemt. Jeg har dog valgt at han ikke skal springe med rytter det næste 6-12 måneder for at give ham den tid han skal bruge til at få trænet hans muskler langsomt.

Nu kommer vi så til det problem vi står med, Basse har over en længere periode haft store problemer med låsninger og det har vist sig at han har sædstrengsadherance, som han skal opereres for d. 4 april. Vi skal i ugerne efter (2-4 uger) gå utrolig meget med ham for at arvævet ikke kommer til at give problemer senere hen. Jeg har en rygskade som begrænser hvor langt jeg kan gå og jeg har derfor brug for en som har tid og lyst til at gå med ham flere gange om dagen i denne periode. Der vil derefter være en længere varig genoptræning hvor meget af det vil foregå fra jorden med fokus på at bygge hans muskler op i det rigtige tempo.

Det er ikke et krav at du har erfaring med jordarbejde eller ?horsemanship?, som det også bliver forbundet med. Det er kun et krav at du har lysten og viljen til at lære, Basse er en fantastisk hest at lære med og han er oplagt til det med hans blide natur. Jeg har bevidst ikke sat en aldersgrænse, du skal kunne håndtere ham selv samt have fuld forældreopbakning.

Praktisk information:
Op til 3 dage.
Udmugning i hans boks hver gang man har ham. (han står på tørv)
Kan opstå fodervagter af gårdens 4 heste, man skal trække dem 50 meter, lukke dem ind i deres udendørs bokse, give krybbefoder, hø og vand. Fodervagten skulle max tage 10-20 min.
Pris: Det vil i første omgang være gratis, da ridning ikke vil være en del af det. På længere sigt kan det blive en rigtig part afhængig af hvordan han kommer sig oven på operationen.

Der ligger nogle krav til højde og vægt hvis du på længere sigt er interesseret i at det skulle være en ridepart.
Max. 1.60-1.65
Max. 60-70 kg

Jeg er selv en tungere rytter som arbejder hårdt på selv at kunne overholde det vægtkrav jeg har sat og ønsker derfor ikke en rytter til ham som vejer mere end de 70 kg. Er du derimod kun interesseret i jordarbejdet er både højde og vægt kravet ugyldigt.

Du er velkommen til at modtage undervisning med ham på længere sigt dog skal jeg godkende underviseren ellers tilbyder jeg at undervise op til 1 gang pr. uge. Jeg tager 150 kr. pr. gang og bruger den tid det tager undervisningen er ca. 45 min ? 1 time.

Det blev en længere fortælling jeg kom ud på her, men nu har vi vidst også været hele vejen rundt om. Har du læst hele denne tekst og mod forventning har spørgsmål er du velkommen til at sende en PB, dog ønsker jeg kun henvendelser fra personer om oprigtigt er interesseret og et simpelt ?nej tak? er værdsat hvis man alligevel ikke er interesseret.

Hilsen Basse & Jenny.
Facebook:
https://www.facebook.com/BlendJennyAdventures/?ref=aymt_homepage_panel

YouTube Videoer:
https://www.youtube.com/watch?v=6VPppvgJeSc
https://www.youtube.com/watch?v=BDvMrvpHEy8
https://www.youtube.com/watch?v=a7VUTi29PfI
 
 
Video HesteData Google
ID: 208333200908209
Dressur: LB-klasser
Spring: LC-klasser
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Senest rettet 23 marts 2017 kl. 10:05, og har været vist 2075 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider