Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Chilentraz-F

Video
Billede
Billede
Billede
(Solgt)
 Holstener  
 Vallak
 12 år 
 170 cm
 Rød
Chilentraz - F ofte omtalt som 'Manse' er en super spændende hest, med god afstamning og gode gangarter.
Manse søger en ejer, der tager tingene med ro og kan tilbyde Manse gode harmoniske forhold, gerne i løsdrift eller mindre privat sted.
Manse er en hest der trives godt med alsidig træning. Han har redet øvelser op til LA1 ved tidligere ejer. Hos nuværende ejer har hanprøvet mange andre discipliner, her i blandt Agility, masser af tur-ridning, muskelopbyggende dressur, springning og jordtræning, han har taget det hele med talent og ophøjet ro. Manse er blandt andet også 'ind-klikket' og er efterfølgende redet og trænet med klikker uden at blive det mindste problematisk. Han lærer hurtigt og vil rigtig gerne lære nyt. Han kan rides med bid og bidløst - det gør ingen forskel.
Manse er nem at læsse i trailer, er nem at have med 'i byen' og falder let til i nye omgivelser. Han er et nussehoved og kan stå i fleretimer og blive striglet og nusset.
 
En af de ting der skal fremhæves ved Manse, er hans store personlighed! Man er aldrig i tvivl om, hvor man har ham og han viser altid hvad han 'tænker' eller 'føler'.
Manse er en sjov hest, med masser af sjove sider. Han er en drengerøv, men altid høflig i sin 'drengerøvsadfærd' overfor mennesker.
På fold fungerer han godt i flok, men har brug for plads for at trives.
Manse er glad for damer, så en 'drengeflok' er det optimale. 
 
Manse vil fungere godt med en rytter der arbejder nytænkende i træning og dagligdag.
Han har været i udredning på grund af voldsom adfærd og konklusionen har her været, at Manse trives og fungerer godt på en kornfri og stivelsesfri diæt, og skal have adgang til tørt hø det meste af døgnet. Efter udredning er Manse nu begyndt træning for at opnå flere muskler og stabilitet, og der er stor fremgang med Manse hver dag.
I forbindelse med udredning, har Manse fået taget fuldrøntgen af ryggen, og har vist sig at ligge blandt de 20% bedste ifølge dyrlægen.
Han har tidligere fået taget røntgen af benene, her er en ubetydelig fejl på forbenene.
 
Røntgen af ryg, samt udtalelse omkring koder, haser og hov-seneben haves.
 
Manses nuværende status er, at han er glad og trives. Han er i gang med genopbygning og er pt i gang med 'afskoning' så han kan gå som barfodshest.
Manse viser pt stadig lidt stampen og utilpashed/utryghed ved opsadling og opstigning.
 
Udredning:
Manse kom i slutningen af november 2013 i udredning. I de foregående år, har Manse til tider udvist voldsom truende adfærd - dog aldrig skadende. Adfærden har vist sig i skiftende situationer, og der har været løbende undersøgelser og professionelle er konsulteret - både sundhed og adfærd har været under lup ad flere omgange.
Konklusionen er, at triggeren på adfærden er halm og stivelse, samt tidligere smerte. Manse viser endnu en lille smule af den adfærd, der har gjort at han kom i udredning, men dette er nu kun i forbindelse med at Manse stadig frygter ubehag. Når Manse udviser adfærden kan man blotsige "nej", hvorefter han er tilbage i sit charmerende 'jeg' igen.  

Den rigtige ejer får en helt fantastisk hest til prisen
Manse står i Jels ved Overmoselund Hestetræningscenter
 
 
 
 
 
 
 
Video Stamtavle Google
ID: DE421000113505
F:
DE421000195600
(HO DEU)
M: M-Anna Kareni
DE321210238797
(HO DEU)
MF:
DE321210010985
(HO DEU)
Dressur: LC-klasser
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Stamtavle
Senest rettet 23 juni 2014 kl. 09:43, og har været vist 6377 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider