Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Kastanielystens Spunk

 Fjordhest  
 Vallak
 12 år 
 142 cm
 Gul
Spunk er en glad pony som trives rigtig godt med ros, han er en rigtig pleaser. Vi har startet lidt stævner, dressur op til lc2 mod store heste, centimeter spring 70 cm, et enkelt galopløb, trecstævne. Han kan det hele. Han er dog en rigtig pyllerr... og er svær at ride ud alene, men hvis han går efter en anden hest kan han gå på autopilot og rytteren behøver faktisk ikke at styre. Han vil egne sig både til en nybegynder/barn som har fuld forældreopbakning, han har tidligere blevet redet af en 4 årig i skridt og trav og har aldrig lavet ballade, han har bare tullet rundt. Han kan også rides af en øvet som sætter krav, her er det bare vigtigt at vide at han fungere bedst på ros og skal IKKE rides med magt. Så forsvinder hans arbejdsglæde/gnist og han bliver usikker/utryg. Jeg ved at han ikke trives med en urutineret der sætter krav, da han godt kan blive irriteret hvis hans rytter er hård og ikke selv kan "leve op til det". Spunk er hesten i vores stald som alle kan ride en tur på, om det er moderen til ponyrytteren der sætter et tov i grimen på ham og rider en tur med i skoven. Han elsker at arbejde og en tur ved stranden med knald på er lige ham. Han kan have sine friske dage, som kommer til udtryk ved at han selv tilbyder galop og eksempelvis trækker på springene. Han er altid stopbar og altid let at sætte i gang.
hvis parten er barn/nybegynder er det vigtigt for mig at forældre altid er med på sidelinien, de dage hvor man har Spunk kommer jeg ikke i stalden. Hvis man er nybegynder voksen er det vigtigt for mig at man vil Spunk det bedste og derfor arbejde med positivitet og ikke straf, (hesten samles bagfra) eller man er skovtursrytter og "bare" hyggerider. Hvis man er rutineret eller vil noget seriøst at man så husker at ros er vejen frem.
Spunk er opstaldet i privat stald med pt 13 opstaldere. Vi har det super hyggeligt og der er ingen snobberi eller sladder, som part er det vigtigt at du også vil være med i det sociale i stalden, altså ind imellem har tid/lyst til at hygge i rytterstuen. Vi har en kilometer til stranden og skoven lige uden for døren.
 
 
 
 

[Part] lækker sporty fjorddreng mangler en part.

Stalden er en selvpasser stald, så som part skal du strø halm, give hø og stille foder frem, de dage der er dine. Jeg skal nok blande foder og muge. (jeg muger 1-2 gange ugentligt) Økonomisk havde jeg tænkt at man evt kunne betale for smed, (beskæring hver 8-9 uge). Økonomi er dog til forhandling. Rytter må maks veje imellem 45-60 kilo alt efter hvor erfaren man er. En nybegynder maks 45 kilo og en rutineret med en god balance maks 60 kilo.

Spunk og jeg håber der er en sød og rar hesteperson der kunne tænke sig at knuselske ham de dage jeg ikke selv har tid.

 
 
Stamtavle HesteData Google
ID: 208333FJ0503037
F:
EFJH 713
(FJ DK)
M: Reia
EFJ 8161
(FJ DK)
MF:
EFJH-S 542
(FJ DK)
Dressur: LC-klasser
Spring: LC-klasser
Kørsel: Talent
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Stamtavle
Senest rettet 10 januar 2014 kl. 20:16, og har været vist 421 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider