Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Turgon

Billede
Billede
Billede
Billede
 Ridehest, blanding
 Vallak
 12 år 
 146 cm
 Hvid
Da jeg er blevet single og ikke længere har råd til at have hest, søger et godt hjem til min dejlige dreng Turgon. I første omgang udlånes han, da jeg ikke vil sælge før jeg er sikker på, at den nye ejer er én han fungerer godt sammen med, og at han trives optimalt der. Udlånes gratis. Låner dækker alle udgifter.

OM TURGON:

- Lipizzaner/Araber
- Har chip og pas
- Ryttervant

Turgon en meget speciel hest. Han har en stor personlighed, er meget kontaktsøgende, nysgerrig og opmærksomhedskrævende. Vil gerne samarbejde men har samtidig sin egen mening om tingene.

Turgon er ikke nogen nem hest. Han er ganske vist meget social og vil enormt gerne træne og lave noget, men han er en sensitiv fyr, der let bliver frustreret når han ikke helt forstår, hvad man vil have ham til. Derfor kræves der stor tålmodig med ham og viden om indlæringsprincipperne. Han er også ret sart (fx med grime og gjord) og skeptisk overfor nye ting. Han er ikke typen, der går i pludselig panik, men han kan godt køre sig selv op, hvis han bestemmer sig for, at noget er farligt, og han ikke bliver vænnet ordentligt til tingene.

Han er temmelig rå. Har kun været få gange uden for matriklen og er derfor ikke trafikvant o.lign. Han har boet her siden han var 1 år. Han er ryttervant i skridt og trav, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til at få tilridningen gjort færdig. Derfor ligger der en del arbejde med ham endnu for at få en færdig ridehest. Han er indtil videre redet i rebgrime og lammeskindssadel. Han er klikkertrænet (hvilket han elsker). Dog mest trænet i tricks. Han er meget fremadgående ? vi har haft et par diskussioner om hvorvidt vi skulle trave eller skridte.

Turgon har gået i løsdrift hele sit liv (uden dækken). Lægger en fin vinterpels og har aldrig været syg. Han er fodret alene på grovfoder + vitaminer/mineraler. Han er blevet natur-trimmet fra han var lille og har aldrig været halt.

KRAV TIL DIG:

Det er ikke et krav at han skal gå i løsdrift, men han skal på fold det meste af dagen.

Det er afgørende at han bliver trænet efter hestevenlige metoder. Klikkertræning er ikke et krav, men han skal have en venlig hånd, og du skal have forståelse for indlæringprincipperne. Han skal ikke jages rundt med eller ?domineres?. Du skal være tålmodig og ikke have travlt. Hvis du har konkurrence-ambitioner er Turgon sandsynligvis ikke hesten for dig, da han ikke vil fungere godt med stress og pres.

Jeg ser helst at han bliver reddet bidløst, eller i hvert fald med meget blød hånd og ikke konstant stramme tøjler. Jeg kunne forestille mig at han kunne være en god westernhest eller dressurhest af den mindre traditionelle type ? altså uden stram tøjleføring og sporer.
 
 
 
 
 
 
ID: HST 154977
Dressur: Talent
Spring: Talent
Terræn: Talent
Western: Talent
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nej
Transport: Ikke prøvet
Senest rettet 27 oktober 2013 kl. 18:15, og har været vist 1962 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider