Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Kavello

Billede
Billede
Billede
Billede

 Småhest, blanding
 Vallak
 28 år 
 153 cm
 Brun
-----Nogle gange går drømme i opfyldelse! Var fuldstændig knust, da han i juni 09 skulle tilbage til hans ejer, og nu står jeg den 16 januar 2010 med kontrakt og papirer - Kavello er nu MIN! ------

Vores før-historie:
Den 28. december 2007 henter Janne og jeg Kavello hjem for første gang fra Ringkøbing. Hans daværende ejer skulle rejse til København for at studere, og derfor lånte vi ham. Inden da havde vi været oppe ved ham, for at prøve ham, og jeg var i hvert fald solgt ;) Han var en rigtig bamse, da han havde stået på løsdrift. Han var næsten sort dengang.

Tiden gik, og jeg blev mere og mere knyttet til Kavello, mine ben begyndte efterhånden at lystre mig. Vi blev et team. Han lyttede til mig, når jeg græd, når jeg lo, når jeg bare snakkede. Begyndte efterhånden at glemme at jeg havde sklerose, for efterhånden kunne jeg ride uden sadel i alle 3 gangarter, godt nok med et par fald en gang i mellem, men sådan er det jo med balancen.
September 2008 stoppede Janne med at have Kavello, og jeg havde ham nu som min egen, oktober 2008 var jeg simpelthen lykkelig, for der fornyede jeg kontrakten på ubestemt tid. Sarah (hans daværende ejer) ønskede ham ikke tilbage. Jeg købte en lækker bomløs sadel til ham. (Barefoot Cherokee), og Kavello og jeg begyndte virkelig at knytte bånd (Ikke øvelsen knytte bånd, men bare i tale måde). Han begyndte at komme når jeg kaldte. Han vrinskede, og viste tillid.

Men drømmen varede ikke længe.

April 2009 skriver Sarah til mig, at hun vil have ham tilbage. Jeg var knust. Vi aftalte at hun skulle hente ham 19. juni 2009, så jeg havde tid til at forberede mig til at sige farvel, og hun havde tiden til at få det hele på plads.

Den 18. juni 2009 havde jeg så sidste dag med Kavello. Vi hyggede, vi red en lille tur, jeg klippede lidt af hans hale. Men hvor var jeg ødelagt, da jeg sagde farvel til ham for sidste gang. Tænk at han aldrig skulle komme op til mig fra folden, aldrig mere pruste mig i hovedet, aldrig mere slikke mig på hånden.
Aldrig mere!

Inde i mit hoved, håbede og drømte jeg om, at han igen skulle blive min. At jeg igen skulle skælde blidt ud på ham, når han opførte sig som en unghest på 2 år, som aldrig var blevet opdraget.

?Det er så svært at skilles ad,
Så svært at gå sin vej,
Men alle mine tanker,
Vil altid følge dig.?

Vores historie nu:

December 2009 ringer min telefon, kan se at det er Sarah der ringer. Tænker straks, at der er sket noget med Kavello, men nej. Hun ringer for at høre mig ad, om jeg vil købe ham, og lørdag den 16. januar 2010 går min drøm i opfyldelse. Jeg kører til Sjælland for at hente ham, en lang tur fra Esbjerg, med en bil, som knap nok kunne trække traileren pga modvind. (Ifølge bilens registreringsattest måtte min far, som kørte, gerne køre med traileren.) Kavello var nu MIN.

DRØMME GÅR I OPFYLDELSE.
Ingen skal skille os ad mere!
Kavello skal være hos mig, indtil han skal forlade denne verden.

Lidt om Kavello:
Kavello har været rideskolehest i Hvide Sande, hvor han blev solgt til Sarah, da han fik konstateret spat i venstre bagben. Dette er gået i sig selv igen, og han mærker ikke noget til det. Sørger bare for at varme rigtig godt op, og selvfølgelig også skridte af længe.
Kavello er i øjeblikket en værre bandit, min opfattelse er, at han ikke har fået nok opmærksomhed ved Sarah, hun manglede tiden, og derfor er Kavello blevet en bandit. Det går dog bedre allerede nu, og er sikker på at han nok skal blive sit gamle jeg igen.
Rider både med bid - og bidløst - samt både med dressursadel, men også med bomløs :) Det er meget forskelligt hvad vi laver :)

Januar 2013:
Puha, Kavello har ændret sig en del, ved slet ikke hvor jeg skal starte..
Han er blevet en bandit på sine gamle dage, og blevet fuld af krudt - men det klager jeg bestemt ikke over ;o) Han er stadig Kavello, og formår at få mine dårlige dage til at lysne. Han betyder alt for mig. Vi har oplevet en masse sammen de sidste par år, og i år satser vi på at komme ud på stævnepladserne. Er begyndt at få undervisning sådan rigtigt på ham, og han kan faktisk godt flytte fusserne.
Han er virkelig blevet ung igen

Juni 2013:
Vi bliver bare bedre og bedre mig og Kavello :) Vi har efterhånden oplevet en masse sammen, indenfor det sidste halve år har vi blandt andet startet vores første (og ikke sidste) distancestævne i god form, vi er også begyndt at ride meget lange ture, hvilket har resulteret i at han er blevet skoet med 4 sko. I sidste måned red vi til Marbæk en weekend (17 km) og overnattede derude, brugte lørdagen på en tur i området og red hjem søndag :)
Joh, den gamle kan endnu <3
Han er virkelig kommet i god form synes jeg og er en krudtuge :)
 
 
 
 

[Part] Part på dejlig hest mellem Esbjerg og Varde

Kavello mangler en part 1-2 gange i ugen i en lækker lille fuldpas stald mellem Esbjerg og Varde. (Gl. Lifstrupvej) Der kører ikke offentlig transport derud, så du skal selv kunne køre frem og tilbage.
Der er ridehal 20 x 40 og udendørs bane 20 x 60, - og muligheder for tur i skove

Lidt om Kavello:
- Han er 21 år og 153 i stang ? men lad dig ikke skræmme af hans alder, han virker bestemt ikke som en på 21. Eksempelvis har han i år startet hans første distancestævne, og de sidste par år har vi også redet et par amatør jagter, hvilket også er planen at vi skal igen til efteråret, så vil sige at han er en herre med god energi.
- Hans temperament er rolig/opmærksom, og han er 100% trafiksikker. Hvis du er en usikker/ny rytter er Kavello perfekt som begynderhest, han kan mærke at du er usikker, og er selv meget stille og rolig ? mens hvis du er mere rutineret er han mere opmærksom. (Ikke at han bliver vild, men så skyder han eks skulder/løber i galoppen og sådan noget)
- Kavello kan både ride dressur, spring , arbejd fra jorden og tur. Han kan dog godt finde på at vende rundt, hvis du er alene på tur, indtil han finder ud af at han ikke får lov. Der er intet ondt skabt i ham.
- Han kan rides både med bid og bidløs, fungerer dog bedst på bidløs faktisk, men du bestemmer selv hvad du vil ride med. Jeg rider en blanding af disse, alt afhængig hvad vi skal.
- Af fysiske skavanker skal der nævnes at han har spat i venstre bagben, det er ikke noget han har mén af, men skal af den grund varmes godt og grundigt op/køles ned.
- Kavello kan op til LB øvelser i dressur med mig på ryggen, men kan godt de lidt sværere øvelser med en mere ruttineret på ryggen. Jeg har sprunget 70 cm på ham.

Det jeg forlanger af dig:
- Du skal være ordentlig ved Kavello, og overholde dine aftaler, da jeg lægger planer i kalenderen de(n) dag(e) du har ham.
- Eftersom at han står opstaldet med fuldpas, skal du ikke lave andet end at passe ham, intet staldarbejde
- Det er mig ligegyldigt om du er en seriøs rytter der vil ride noget dressur eller spring (dog må Kavello ikke springes for ofte pga hans spat, så hvis du vil springe skal vi lige aftale hver gang, så jeg ikke også springer den uge) eller om du er en mere hyggerytter som bare ønsker nogle ture og/eller arbejde fra jorden af.
- Det er vigtigt at du rider med dine ben og dit sæde, da det er det han er redet med.
- Der er mulighed for dressurundervisning på stedet (100 kroner for en halv time)

Af pris tænker jeg 400 kroner for 2 dage i ugen.
 
 
ID: HST 132256
Dressur: LB-klasser
Spring: Talent
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Komplet
Transport: Opmærksom
Senest rettet 30 juni 2013 kl. 10:32, og har været vist 1424 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider