Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Millet's Sito

Billede
Billede
Billede
Billede

 Ridehest, typeavl
 Vallak
 11 år 
 172 cm
 Brun
Min hjemmeavlede Stjerne efter min gamle RDH hoppe Hirse, der er ud af en god hoppestamme, hvor mor er RDH og mormor er EDH med elite-status pga afkom.
Morfar er Bernstein og hans far er den tyske hingst Sunny-boy.

Sito er mit "evighedsprojekt" og min drøm af en hest.
Han er skabt til dressur med store rummelige gangarter med massere af fjeder, hvilket også betyder at det tager lang tid at opbygge muskler og balance.

Han har været meget længe om at vokse færdig og skulle blive hele 8 år før han endelig begyndte at se færdig ud.
Nu hvor han nærmer sig de 10 år, har vi for første gang i hans liv haft en vinter, hvor han næsten har kunne holde huld (og endda lige til den gode side) næsten uden ekstra foder hele vinteren.

Han er god som dagen er lang og ved ikke hvor stor han er. Han har dog også sin mors tænding og bliver derfor hurtigt stresset og kan reagerer ret voldsomt, når han bliver forskrækket. Heldigvis reagere han på meget små signaler og stopper derfor også prompte (forudsat man kan blive hængende og give stop signal).

Han trænes udelukkende alternativt og der tænkes i nye baner i forsøg på at gøre ham mere stabil og mindre eksplosiv ved uforudsete hændelser. I stedet for at fokusere på miljøtræning er der de seneste år fokuseret på at reagere mindre voldsomt, når han bliver forskrækket og dette ser ud til at virke efter hensigten om end, der er et stykke vej til en rolig tur i skoven.

Han elsker opmærksomhed og vil gøre alt for at få lidt ros.
Han står bom stille når der strigles mv. og opfører sig generelt eksemplarisk. Han nyder at blive striglet og nusset og er næsten ved at kravle ud af boksen for at få opmærksomhed.

Han er kun sporadisk redet både grundet hans langsomme vækst samt min manglende tid. Der er til gengæld brugt mange timer på jordarbejde siden han var helt lille, hvilket også betyder at han er super nem fra jorden nærmest uanset hvad man byder ham. Han kan pakkes i presenninger, gå under bomme med plastikstrimler og meget andet - bare man går ved siden af ham.

Han kan læsses i trailer af 1 person. Han er løssprunget jævnligt hele sit "voksen-liv" samt har gået mange ture. Han elsker løsspring, men mangler en del teknik. Han er ikke så glad for modkørende biler, grundet en dårlig oplevelse år tilbage med en bil der kom meget tæt på i høj fart, hvor vi måtte hoppe ned i grøften. En oplevelse der desværre også stadig sidder og mig, hvorfor det for mig er vanskeligt at træne væk.

Video fra han var føl på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=dHRkQKGjAe0&feature=related
 
 
 
 
 
 
Stamtavle Google
ID: 208333DW1000172
F:
DVH 997
(DV DK)
M: Hirse
208333200201409
(DV DK)
MF:
DVH 696
(DV DK)
Dressur: Tilredet
Spring: Talent
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Stamtavle
Senest rettet 18 januar 2020 kl. 06:39, og har været vist 2075 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider