Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Konkurrenceridning
Forfatter: Dinny Lund
Kategori: Ridning
Sideantal: 207
Sprog: Dansk
Binding: Hardback
Oversat af: Lone Salbæk og Dinny Lund
Forlag: Aschehoug (Website)
Udgivet: 2000
ISBN: 8711129417Forlagets beskrivelse:

Indhold: Træning og springning. Rytterlege. Dressur. Military. Westernridning. Distanceridning.

[Kilde: Aschehoug]

Heste-Nettet's anmeldelse:

Konkurrence ridning.

Konkurrence ridning er en rigtig godt bog, som beskriver de forskellige konkurrence former på en godt måde. Nogle øvelser i bogen beskrives mere end andre, men det er jo også langt det meste der skal være en instruktør til rådighed for at kunne udføre. Selvom man kun rider den ene af disse genre, er det faktisk ganske spændende at læse om. Der er jo også noget i en anden rideform, som kan være til nytte i din daglige træning uden at ride den til konkurrencer. Jeg syntes bogen belyser emnerne på en god måde, fordi den ikke er spor svære at forstå, og absolut ikke kedelig. Jeg læste bogen over flere dage, men det var for at tygge lidt på det jeg havde læst, derfor kan man sagtens læse det første kapitel lang tid før det andet, da det er selvstændige kapitler.

Her kommer en kort personlig anmeldelse af hver af de 6 afsnit:

Afsnit 1 er en introduktion til rytterens og hestens videregående uddannelse når de fra starten kan det grundlæggende. Der bygges godt på dressuren og tilridningen af hesten i starten af dette afsnit.
Efter at have belyst ovenstående, som er en god start på bogen, går man videre til gymnastikspringningen.

Afsnit 2 handler om rytterlege. Det er godt at denne genre er kommet med, da dette jo bliver mere og mere populær i Danmark. Der bliver beskrevet hvordan man træner sin pony til legene og det meste af kapitlet handler om selve konkurrencen og dagen hvor den afholdes. De forskellige lege bliver præsenteret samt gennemgået med gode billeder. Kapitlet fortæller også en del om den smidighed der er nødvendig for det gode rytterlege - par.

Afsnit 3 handler om dressuren. Blandt andet hvor vigtigt det er at være tålmodig og ikke kede hesten. Nogle af øvelserne forklares grundigt, mens andre ikke belyses så meget, da man jo skal have en instruktør tilrådighed. Kapitlet giver en helhedsfornemmelse når man læser det fordi de forskellige ting forklares i et tilpas omfang. Kapitlet giver nogle gode oplysninger, til hvis man ikke kendte dem.

Afsnit 4 beskriver militaryens hårdhed, og konkurrencen i sig selv. Om hvor meget træning der ligger bag det gode military hold, men der ligger jo træning bag alt succes. For at ride denne vildt krævende disciplin, skal man selvfølgelig have alt det grundlæggende i orden. Mod og træningen er hovedemnet i military træningen og uden dette, klarer man det ikke. Taktikkerne beskrives og de hyppigst brugte spring bliver beskrevet og de andre afbilledet.

Afsnit 5 handler om westernridning. I dette afsnit gøres der meget ud af at forklare de mest simple øvelser under emnet. Det er et godt kapitel, da dette jo sniger sig lidt ude for de tidligere læste kapitler. Jeg tror på at dette kapitel kan give stof til eftertanke, fordi kapitlet går meget på rytterens opstilling og holdning. Det er en fed ridegenre og billederne lyser ud med harmoni mellem hest og rytter!

Afsnit 6 beskriver distanceridning. En også stigende ridegenre i Danmark. Træningen af hesten bliver godt belyst og det er spændende og varieret at læse om. Der fortælles blandt andet hvad du skal være indstillet på at kunne passere/møde til et sådant ridt. I afsnittet får du en masse nyttige oplysninger om denne genre og noget af det gode er at man selv kan ride distance. Med dette menes, at man ikke behøver en instruktør, men derimod et godt og varieret rideterræn.

* * * *       Anmeldt af Mette H Pedersen.

Brugernes kommentarer:

Chanel77 gav bogen 5 Læseheste
Køb den!!!!!!
Det er bare den bedste bog, jeg har den, den er let forståelig og der står en masse gode ting i den... Jeg kan kun sioge en ting KØB DEN!!!!!!

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider