Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Knabstrupperen
Forfatter: Bent Branderup
Kategori: Avl og Racer
Sideantal: 60
Sprog: Dansk
Binding: Hardback
Oversat af: Charlotte Glahn
Forlag: Gyldendal (Website)
Udgivet: 2000
ISBN: 8700464465Forlagets beskrivelse:

Der har eksisteret plettede heste fra forhistorisk tid, men først i nyere tid blev en race grundlagt, hvis særlige kendetegn er det plettede ydre: Knabstrupperen. Blandt knabstrupperens forfædre findes et utal af plettede heste, der ikke kun som følge af dette ydre kendetegn var populære, men også fordi de i mange sammenhænge viste store evner og udholdenhed. Major Villars Lunn på Knabstrup Hovedgård grundlagde knabstrupperavlen og nåede som en af de få at se resultaterne af sit avlsarbejde i form af en ny hesterace, der dog var baseret på århundreders stolte danske avlstraditioner. I dag er knabstrupperen desværre en uddøende hesterace, men tilsyneladende er man ved at erkende, hvilken enestående kulturel værdi, knabstrupperen har og hvilke store evner, nedarvet i generationer, denne race besidder.

[Kilde: Gyldendal]

Heste-Nettet's anmeldelse:

At blive ejet af en Knapstrupper

Velskrevet og underholdende bog om knapstrupperen historie før 1972.

Bogen er skrevet på baggrund af forfatterens mangeårige erfaring med egne knapstruppere samt kildemateriale af forskellig faglitterær art, og forfatterens glæde over og kærlighed til racen skinner så tydeligt igennem at det er smittende.

Faktisk er det så smittende at man efter at have læst bogen sidder man tilbage med en underlig ide om at man på et tidspunkt bliver nødt til at blive ejet af en knapstrupper.
* * * *       Anmeldt af .

Brugernes kommentarer:

flaghathy gav bogen 4 Læseheste
knabstrupperbogen
Hej , jeg har flere gange læst bogen og har nu købt den . Jeg syntes den er GOD og til at blive klogere af .Især syntes jeg om billedet af hingsten på side 54 , da det er MIN hingst og han hedder HANNIBAL .

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider