Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Herligt hesteliv
Forfatter:
Pris: Kr. 89,40
Kategori: Hesteforstand
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Binding: Paperback
Forlag: Darduse
Udgivet: 01/11/2008
ISBN: 9788798902331Forlagets beskrivelse:

Herligt Hesteliv er en inspirerende guide til øget livskvalitet for dig selv og din hest. Her er alt, hvad du har brug for af nyttige facts, vejledning og gode råd om indretning af folde, beplantning, træer og buske, anlæg af vandhuller, blomsterenge og ridestier.

Herligt Hesteliv er skrevet af Inge A Futtrup, der er landskabsteknolog og hesteejer. Uden at gå på kompromis med fagligheden fortæller hun på sin sædvanlige muntre og let forståelige facon om græsblandinger, planter og tilskudsordninger, så de nærmest bliver en del af vennekredsen.

Bogen indeholder en række spændende naturplaner.

Heste-Nettet's anmeldelse:

Herlig bog!

Herligt Hesteliv er en herlig bog, der i modsætning til andre bøger om indretning af hestens hjem, ikke ser på staldindretning, men på indretning af folde og foldenes omgivelser.

Det er dejligt at læse en bog der ikke betragter planlægning af gårdens omgivelser som noget der KUN skal være praktisk, og til nytte for gårdens tobenede beboere og ”opbevaring” af de firbenede.

Her ses der på markernes indretning som en helhed – der skal både være smukt og brugbart for menneskerne, interessant, komfortabelt og afvekslende for hestene – og der skal være god muligheder for at områdets vildtlevende beboere også finder sig til rette i krat og vandhuller.

Bogen er meget let tilgængelig i et næsten ”Søren Ryge agtigt” sprog der giver det faglige stof omkring valg af buske og træer en let tilgængelighed for os der ikke er de store havemennesker, men blot holder af smukke omgivelser. Samtidig er der løbende referencer til gældende lovgivning, hvor man kan søge tilskud til anlæggelse af læbælter, tilladelse til anlæggelse af vandhuller, og andre praktiske anvisninger til gennemførelse af projektet.

Omkring anlæggelse af læbælter er der gode forklaringer og det hele er stillet op på en letforståelig og alligevel faglig måde, og der er en god oversigt over de forskellige træer og buskes egenskaber.

Som illustration af at planerne for dejlige hesteomgivelser ikke er forbeholdt dem med kæmpe gårde, er der sidst i bogen vist eksempler på 5 gårdes indretning – på ret beskedne arealer, hvor der alligevel er plads til både folde, ridestier og masser af træer, blomster og bærbuske.

Jeg vil anbefale bogen til alle der har hesten opstaldet hjemme, eller som planlægger køb af gård med henblik på at have heste, og som gerne vil skabe et smukt og funktionelt hjem både for sig selv og for hestene.

Bogen får 4 læseheste – desværre kan jeg ikke give den 5 da der flere gange anbefales egetræer i læhegn og på folde. Egeblade og agern er som bekendt giftige for heste, hvorfor dette burde frarådes.
* * * *       Anmeldt af £isbeth (Baloo).

Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider