Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning af heste
Forfatter:
Kategori: Røgt og Pleje
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Binding: Hardback
Oversat af: Jan Ladewig
Forlag: Borgen (Website)
Udgivet: 08/09/2006
ISBN: 9788721027940Forlagets beskrivelse:

Mennesket og hesten har levet sammen i mere end 6.000 år, og hesten har været en uundværlig del af menneskets liv - både i krig og i arbejde. Var det ikke for hesten, ville vores civilisation næppe have set ud, som den gør i dag. Vores forståelse for og behandling af heste er dog, trods de mange års følgeskab, stadig præget af myter frem for af viden. Men heste er ikke mytologiske dyr, og de har ret til at blive behandlet, trænet og redet i overensstemmelse med deres natur.

Træningsmetoden, som bliver præsenteret i denne bog, er ikke mindre end et paradigmeskifte inden for hestetræning. Andrew McLean har levet hele sit liv med heste og har samtidig forsket videnskabeligt i hesteadfærd. På denne baggrund har han udviklet en enkel metode, der tager hensyn til hestens måde at tænke på, og et af hans fornemmeste mål er, at samværet mellem hest og rytter bliver så sikkert og trygt som overhovedet muligt.

Træning af heste - på hestens præmisser henvender sig til ryttere på alle niveauer - fra de professionelle på galop- og dressurbanerne til fritidsrytterne, der gerne vil lære at forstå deres hest bedre. Den har bud til ejere af alle typer heste, for hestesproget er universelt, og de fleste adfærdsproblemer kan rettes op med hensigtsmæssig træning og forståelse af hesten.

Andrew McLean har en ph.d. i etologi med speciale i hesteadfærd. Han begyndte at ride i en alder af tre år og har en fortid som toprytter i military, hvor han repræsenterede Australien ved internationale stævner. I dag driver han sammen med sin kone The Australian Equine Behaviour Centre i Victoria, Australiens største undervisningssted inden for hestetræning og -adfærd. McLean er desuden jævnligt gæst i Danmark, hvor han afholder kurser.

Træning af heste - på hestens præmisser er oversat af Jan Ladewig, hestetræner og professor i dyreadfærd på Landbohøjskolen i København.

Brugernes kommentarer:

hn_user_150058 gav bogen 4 Læseheste
Genialt
Det er vejen frem. Jeg var i starten ekstrem skeptisk. Men ikke desto mindre så beskrives den eneste korrekte metode at træne og ride heste på rigtig godt i denne bog. Den forklare HVORFOR! og fortæller at det er videnskabeligt og tager udgangspunkt i hesten! Dvs det er træning på hestens præmisser. Det er virkelig en bog som gør op med den "gamle" måde at opfatte heste på hvor vi alle fejlagtigt giver vores heste menneskelig adfærd, hvilket i sidste ende slører vores syn på hestens virkelighed. Hvis vi alle læser denne bog og forsøger at efter leve det og tænker efter det så er det slut med dumme og frække problemheste. Man opnår en helt speciel ro med sine heste efter man har læst denne bog. Man får en dybt og korrekt indsigt i hvordan vores heste virkelig er... Dog har jeg hørt den er lidt dårlig oversat. Man kan godt blive lidt stædig og mut når man læser den da den uden at ligge fingre imellem fortæller at vi alle næsten altid har opfattet vores hest ukorrekt. Man kan også godt blive lidt irriteret over mclearn påståelighed i bogen. Men hvis man ser ud over det.... Så det trækker ned at den er skrevet meget påståeligt..

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider