Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Vilhelmsborg - Danmarks Nationale Hestesportscenter
Forfatter: Ib Møller
Kategori: Almene fagbøger
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Format: 22,5x30cm
Binding: Hardback
Forlag: Skib forlag (Website)
ISBN: 8790374061Forlagets beskrivelse:

Bogen om Vilhelmsborg, dens skæbne, ejeres og arbejderes liv og levned er en uadskillelig del af Danmarks historie. I et letfatteligt sprog samt med mange og fortræffelige illustrationer fortælles levende om en større gård, der helt udslettede den omgivende landsby og blev til en herregård. Siden har den haft op- og nedgangstider med dygtig eller dårlig ledelse.

Hvert kapitel indledes med en sammenfatning af, hvad der skete på den tid, så Vilhelmsborgs rolle ses i en større kulturhistorisk sammen- hæng. Hvordan blev de fysiske rammer skabt og brugt fra middelalderen og op til i dag?

Christian IV kunne ikke tilbagebetale store lån, som han havde optaget hos hollænderen Gabriel Marselis under 30-års krigen. Man tvang ham derfor til at overtage danske besiddelser til ågerpriser.
Gabriels søn, Wilhelm kom til Danmark, hvor han efter faderes død i 1673 overtog gården Skumstrup, blev adlet, tog navnet Güldencrone og kaldte stedet Wilhelmsborg.
I 1973 overtog Århus kommune herregården og gennemførte en omfattende restaurering. Siden 1990 har Vilhelmsborg været Danmarks Nationale Hestesportscenter og har således ændret status fra at danne ramme om én enkelt familie og dens arbejdere til at være åben for alle som et center for kulturelle, sociale og sportslige begivenheder med ca. 200.000 besøgende om året.

Vilhelmsborgs protektor HKH Prins Henrik har skrevet forordet.

Ib Møller, arkitekt m.a.a., R, præsident for Dansk Køre Forbund, formand for Hippologisk Selskab Vilhelmsborg og arkitekt ved restaurering og nybygninger har veloplagt skrevet bogen, og fotograf Karin Munk har optaget de fleste illustrationer.

[Kilde: Skibsforlag]

Brugernes kommentarer:

ibenmt gav bogen 4 Læseheste
Værd at læse!
Ib Møllers bog om Vilhelmsborg er bestemt værd at læse - særligt hvis man er interesseret i historie, men også hvis man "bare" er hesteinteresseret og kommer på Vilhelmsborg en gang i mellem.

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider