Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Set med hestens øjne
Forfatter: Desmond Morris
Kategori: Hesteforstand
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Binding: Hardback
Oversat af: Dinny Lund og Lisbeth Bonde
Forlag: Aschehoug (Website)
ISBN: 8711129530Forlagets beskrivelse:

Hvor kloge er heste egentlig ? Hvorfor slår en hest med hovedet og hvad er det, der får den til at skrabe i jorden ?

Efter at have tilbragt mere end 20 år med at studere menneskers kropssprog, har Desmond Morris nu vendt sin interesse mod adfærden hos nogle af de dyr, der står os allernærmest. Som afdelingsleder i London Zoo havde han mulighed for at studere zebraer og vildtlevende heste. I flere år fik der derudover værdifuld viden om fuldblodsverdenen, idet han var ejer af et par galopheste.

I al den tid, Desmond Morris har beskæftiget sig med heste, er han ikke på noget tidspunkt holdt op med at stille spørgsmål. I denne nye, bearbejdede og rigt illustrerede udgave af \"Set med hestens øjne\", som tidligere har været udgivet under titlen \"Heste\", har han sat sig for at besvare disse mange spørgsmål. Som zoolog og livslang studerende af dyreadfærd, har han nærmet sig hestens verden på en usædvanlig måde, idet han ofte har beskæftiget sig med ting, der ikke tidligere er blevet omtalt i faglitteraturen. Foruden eksempler fra adfærdsforskningen behandler han således også spørgsmål som, hvorfor hestesko bringer lykke, og hvorfor vi kalder uhyggelige drømme for mareridt.

[Kilde: Aschehoug]

Heste-Nettet's anmeldelse:

Bog til læsere med interesse for hesteadfærd, hestens sanser, hestens udtryksformer, væddeløb og almenviden om heste

Bogen fortæller i korte letforståelige kapitler om hvordan hesten bruger sin krop til at udtrykke sig med, og om hvordan dens sanser fungerer. Bogen er illustreret med en masse pragtfulde billeder. Nogen af billederne underbygger teksten, andre er vist bare med som pynt – men de ER også meget flotte.

Efter de gode, velorganiserede og meget spændende afsnit om hestens adfærd, hestens sanser og hestens liv i flokken - fra føl og til livet i hesteflokken, kommer der en række kapitler om væddeløb, og bogen sluttes med en (lidt umotiveret, men ganske interessant) række kapitler, der er om menneskets opfattelse af hesten at gøre, mere end om heste i sig selv. De sidste kapitler virker desværre lidt som om de er sat på som fyld – selv om indholdet i sig selv absolut er læseværdigt!

Bogen er skrevet i en behageligt flydende stil, der dog nok kræver noget forkundskab om emnet. Har man det, giver bogen en god dybde – uden at gå helt i detaljer.
* * *       Anmeldt af Lisbeth (Blue Bird).

Brugernes kommentarer:

jan_danvill gav bogen 2 Læseheste
Tja
Desmond Morris var for omkring 20 år siden nok den mest provokerende adfærds biolog. Han skrev nogle bøger om mennesker, som om de var helt almindelige dyr, og vagte stor opmærksomhed i mange kredse. Jeg kan huske, at en af mine lærere omtalte ham lidt af en fidusmager, men at han samtidig åbnede mange øjne for hvordan man skal betragte mennesket og andre dyr. Jeg tror, at det var i 80'erne, at han bog Horswatching udkom - og som fan af ham, så måtte jeg have den - men jeg blev nu slemt skuffet. Bogen var en samling betragtninger og historier, abselut intet nyt og provokerende. Hesten øjen er den samme bog - blot med nogle fotografier. Så bogen er faktisk 10 - 20 år gammel og der er sket meget indenfor hesteforskningen i de år. Bogen er ikke ligefrem dårlig; der er nogle meget sjove historie, og mange rigtig flotte billeder. Men det er ikke nogen stor bog. Det er ikke en bog, man finder frem igen og igen - bare lige for at se noget eller slå noget op. Men det kan også godt være, at jeg bare have for store forventninger.

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider