Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hestene fra Sagaøen
Forfatter: Marit Jonsson
Kategori: Islænder
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Binding: Hardback
Forlag: Aschehoug (Website)
ISBN: 8711127856Forlagets beskrivelse:

En kærlighedserklæring til den islandske hest. Der findes næppe nogen anden hesterace med en så lang og fængslende historie som islandshesten.

[Kilde: Aschehoug]

Heste-Nettet's anmeldelse:

For folk med interesse for Islandske heste, historie og hesteracer

Dette er vist bogen som enhver islandsheste-entusiast må eje – og som også vil glæde en storhesterytter!

Bogen fortæller den islandske hests historie, der er uløseligt knyttet sammen med øens og menneskenes historie. I tekst og billeder lærer vi om landet, historien, naturen, menneskene og frem for alt om de skønne islandske heste.

Der er en grundig gennemgang af islandske hestenavne og deres betydning, og mange af hestens spændende farver bliver også beskrevet. Derudover er der en dybdegående racebeskrivelse, forklaring af pointsystemerne der bliver brugt til bedømmelserne samt en beskrivelse af konkurrencereglerne.

Efter gennemgangen af hestenes historie på Island er det naturligvis også spændende at læse om hvordan denne race er blevet udbredt i Danmark og i resten af Europa, og der er sågar beskrivelser af Europamesterskaberne fra det første i 1970 til 1997.

Bogen slutter med en dejlig beskrivelse af et år på folden. Måned for måned følger vi hvad der foregår på forfatterens folde.

Bogen er skrevet i en behageligt læsevenlig stil, hvor der er en passende blanding af faglighed og af poesi, der tydeligt viser forfatterens store begejstring for hestene og for deres historie. De smukke billeder understøtter teksten fint – men jeg ville gerne have flere billeder!
* * * *       Anmeldt af Lisbeth (Humle).

Brugernes kommentarer:

Illogi gav bogen 5 Læseheste
Verdens bedste bog
Dette er virkelig alletiders bog! Er man ikke islandshesteinteresseret så bliver man det, efter at have læst den. Der er de smukkeste billeder i, og forfatteren kommer ind på utroligt mange interessante, inspirerende og brugbare emner i et behageligt og og rigtig flot sprog. Dette er en bog man må eje! Læs den om og om igen!

Vis flere kommentarer
Du skal være logget ind før du kan kommentere bogen.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider