Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Fortrydelsesret ved hestehandel?

Fortrydelsesret ved hestehandel?

 

Til artikeloversigt

 

Af advokat K. M. Frederiksen

 

 
Er der en lovbestemt fortrydelsesret, når man handler hest i Danmark?

 

Nej, der findes ikke en fortrydelsesret, medmindre man aftaler en fortrydelsesret i forbindelse med indgåelse af handlen.

Den kontrakt, som kan downloades på Heste-Nettet, indeholder en bestemmelse, hvor man kan aftale en fortrydelsesret i forbindelse med handlen.

Når man indgår en aftale om fortrydelsesret, skal man som sælger gøre sig nogen overvejelser, idet det er et levende dyr, man i realiteten låner ud til fremmede mennesker.

Jeg er flere gange blevet kontaktet af sælgere, som har valgt at indsætte en klausul om fortrydelsesret i kontrakten. I nogen tilfælde har køberne gjort brug af klausulen efter 29 dage, og sælgerne har efterfølgende noget forundrede kontaktet mig og spurgt, om det kan være rigtigt, at køber blot kan aflevere hesten tilbage uden nogen forklaring. Mit svar er ja, det er rigtigt, medmindre andet er aftalt, hvilket det sjældent er.

Hvis man har aftalt en fortrydelsesret, som blot angiver, at køber har 30 dages fortrydelsesret, kan køber levere hesten retur uden nogen forklaring.

Problemstillingen ved en tilbagelevering er ofte, at hesten har været ude hos fremmede, som måske har redet og behandlet hesten forskelligt fra sælger, hvilket medfører, at sælger ikke får den samme hest retur efter 30 dage hos køber.

Dette er en risiko, som du som sælger skal gøre dig klar, inden du indsætter en klausul om fortrydelsesret i kontrakten.

Billede

 

Til artikeloversigt

 


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider