Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Undgå falske checks og betalinger

Undgå falske checks og betalinger

Brugere af Heste-Nettets Markedsplads (og alle andre online markeder) bør være bekendte med ordet "Nigeria"-sager, der dækker over en ofte forekommende form for svindel.

Fremgangsmåden er som oftest, at en udenlandsk svindler sender sælger en mail. Sproget er dårligt og formentlig oversat med Google Translate. Svindler er overordentligt interesseret i sælgers vare (typisk en hest eller bil) og kommer tit med rosende ord om varen for at smigre sælger. Den pris svindleren tilbyder sælger er som regel også over varens reelle værdi.

Svindler tilbyder at sende en check på mere, end varen skal købes (ubeset) for. Meningen er, at sælger skal hæve beløbet i banken og overføre det overskydende beløb til svindler via et internationalt pengeoverførselsfirma. Det kan være Western Union, hvor modtageren ikke kan spores.

Desværre sker der det, at banken ikke med det samme kan tjekke, om der er dækning for checken, og efter en måneds tid, når pengene måske er brugt, kommer der en besked fra banken om, at den var dækningsløs. Sælger har altså tabt pengene inklusive det overskydende beløb, der af egen konto er overført til svindler.

Svindler sidder nu med det overskydende beløb - og i værste fald også med varen, som han kan sælge videre på det udenlandske marked.

Når man modtager mails som ovenstående, bør alle alarmklokker ringe. Uanset hvor fristende tilbuddet kan være, kan det ikke understreges nok, at der ikke findes èn eneste god grund til at besvare henvendelsen. Slet mailen og fokuser på rationelle købere, der vil komme og se din hest eller vare og som kan betale på en måde, hvor du er sikker på betalingen, før du slipper hesten eller varen.

 

Eksempler her på Heste-Nettet

Her kan du læse eksempler på brugernes egne erfaringer med "Nigeria"-svindel:

 

Hjælp Heste-Nettet med at beskytte dig mod snydere

Heste-Nettet gør livet sværere for Nigeriasvindlere og emailspammere ved at skjule sælgers emailadresse og telefonnummer, så svindlerne ikke kan henvende sig på annoncer eller med diverse "gode tilbud" uden at afsløre sig overfor Heste-Nettet, så vi kan stoppe dem. Kontakt straks Heste-Nettet, hvis du kontaktes af personer, du mistænker for at være svindlere.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider