Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Dansk sports pony

Fakta

Type: Pony.
Oprindelse: Danmark.
Udbredelse: Hovedsageligt Danmark.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Bruges oftest til spring og dressur og kørsel.
Temperament: Temperament og vilje skal være så børn kan ride den.
Farve: Alle farver accepteres.
Stg: Op til 148 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse
Lige som det gælder for Danske varmblod er Dansk sports pony ikke en race, men et avlsforbund der søger at fremavle den bedst mulige ridepony via en blanding af forskellige ponyracer.

Avlsmålet for en Dansk sports pony er: stor udstråling, store rammer, et godt fundament, og frem for alt en velfungerende pony. Den ideelle pony beskrives som ædel, udtryksfuld og harmonisk. Der ønskes godt kønspræg og store kropspartier. Hovedet skal være ædelt med en god bred pande og ørene forholdsvis små. Foreningen mellem hoved og hals skal være forholdsvis ædel uden unødig fyld og med god ganachefrihed så ponyen ubesværet kan gå i korrekt holdning. Halsen skal være passende lang, velformet og velansat.

Skulderen ønskes lang og skrå. Friheden specielt ved albuerne er vigtig. Manken ønskes velmarkeret og lang, med jævn og stærk overgang til ryggen. Ryggen ønskes middellang og stærk, men alligevel med optimal eftergivenhed og elasticitet. Lænden ønskes forholdsvis kort med veludviklet muskulatur og god elasticitet. Krydset ønskes langt, og svagt hældende med korrekt haleføring. Lemmerne passende føre, tørre og velstillede. Der ønskes endvidere veludviklede muskler i underarme og lår.

Dette eksteriør skal give mulighed for god balance og et taktfast, let, fremgribende og elastisk bevægelsesforløb med afskub, bæring, sving og elasticitet.

Sportsponyavlen gør meget ud af at brugsafprøve ponyerne, bl.a. ved sadelkåringer og championater og via det nyeste tiltag, som er springponyprogrammet.

Historie

Billeder venligst udlånt af Sanne Ellinge og Anne-sofie Lambertsen

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider