Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Equus Kinsky

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Tjekkiet
Udbredelse: Europa, Amerika.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Ridehest, kørehest.
Temperament: Venlig, samarbejdsvillig og livlig.
Farve: Kendt for sin gyldne farve, men findes også som andet end palomino bl.a. brun og rød. Over 50% af hestene er palomino eller dun.
Stg: 160-170 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse
Equus Kinsky er en klassisk sportshest. En ædel bygning og et behageligt temperament gør den til en ideel ridehest.

Racen er kendt først og fremmest for sin gyldne farve, sit fremragende temparement og sin udholdenhed. hovedet skal være ædelt, med en smule konkav næseryg. Dette krav gælder dog ikke for visse af de blodlinier der bruges til at avle køreheste. Øjnene skal være klare og rolige, mens hovene skal være af god kvalitet.

Historie
Kinsky hestens historie går helt tilbage til den Europæiske middelalder. Legenden lyder at en Bøhmisk prinsesse på jagt blev angrebet af en flok ulve. Hendes jagtselskab spredtes for alle vinde, kun en mand blev tilbage for at slås med ulvene og han slog tre ulve ihjel. For denne indsats blev den unge mand adlet og hans våbenskjold fik tre ulvetænder til minde om kampen. Dette våbenskjold er endnu kendetegnet for kinskyracen for den unge mand blev til Grev Kinsky.

Huset Kinsky fik mere og mere magt op igennem middelalderen. Hestene på den tid blev primært avlet til brug i kavaleriet, og som køreheste. I 1723 gav kongen Kinsky familien rettigheder til at udvide avlen for at kunne give alle hærens officerer kinsky heste. I 1832 byggede Oktavian Kinsky et moderne stutteri i det nuværende Tjekkiet og forædlede Kinsky racen med fuldblod. Denne forædlede hest fik sin egen 'kinsky sport horse' stambog, og blev primært brugt til rævejagt. Samme Oktavian Kinsky arrangerede også Steeplechase løb hjemme i Tjekkiet efter Engelsk forbillede. Han er også manden der står bag Grand National Pardubice i Tjekkiet.

Fra 1948 til 1989 overlevede Kinsky racen kun på grund af Kinsky familiens avlsarbejde. Alle stutterier blev lukket af russerne, og rævejagt blev forbudt.

Efter jerntæppets fald er interessen for den smukke tjekkiske hest steget, og racens gode resultater i dressur, spring og military er selvfølgelig med til at udbrede kendskabet. Der er dog stadig mindre end 1000 registrerede heste i stambogen, så racen er stadig sjælden.

læs mere på: www.equus-kinsky.com

Billeder: Alle billeder udlånt af Stald Heimdal

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider